Het lustrumgala zingt nog steeds na in onze oren en we proeven nog steeds de heerlijke gerechten van Cees Helder en de daarbij geserveerde uitstekende wijnen. We zijn als bestuur nog bezig met de afronding van alle activiteiten maar we kijken toch al tevreden op een onvergetelijk feest.

Ruim een jaar geleden al kwamen Frans Versluis en Rob Berkhout naar ons toe met het geweldige idee om ons 35-jarige lustrum te vieren in Palazzo. Er was uiteraard wel enige twijfel over zo’n groot project maar de beide heren wisten ons snel te overtuigen en het resultaat is boven verwachting. Een volle bak, echt een feest onze club waardig.

In totaal waren er zo’n 180 leden aanwezig, de meesten met partner. Ze hebben genoten van het culinaire spektakel van Palazzo en van de aanblik van zo veel enthousiaste clubleden bij elkaar. Iedereen chique gekleed, een volle dansvloer, live muziek, vrolijk, uitgelaten! De anderen hebben echt iets bijzonders gemist. Afijn, we kunnen alleen maar benadrukken als bestuur dat de thuisblijvers weer eens ongelijk hadden.

Er was heel wat nodig om het voor elkaar te krijgen maar met veel geduld, onderhandelingen en denkwerk hebben Frans en Rob er een groot succes van gemaakt. Chapeau voor deze beide heren!

En dan nu over tot de orde van de dag..

Wat staat ons te wachten: de nieuwe website is in de lucht. www.cc-amsterdam.nl heeft niet alleen een nieuw, eigentijds jasje maar het is ook een platform dat alle leden in staat stelt om actiever met elkaar in contact te komen: over receptuur, agenda, goede ideeën. Het komende jaar zullen stukje bij beetje alle nieuwe mogelijkheden aan de site toegevoegd worden, maar hij is al in gebruik. Wij zijn als bestuur erg blij met de nieuwe site en bedanken onze clubleden Frans Eldering, oprichter en eigenaar van Internet bedrijf New Fountain en Ewout Karel, business consultant, voor hun belangeloze inzet bij de realisatie.

Verder heeft het bestuur in het najaar aangekondigd om de vereniging grondig door te lichten. Aanleiding is de vraag: zijn we robuust genoeg voor nog eens 35 jaar culinaire kunst en gezelligheid? Nu zit het met dat laatste wel goed hebben we weer eens kunnen vaststellen maar we willen ook het hoge culinaire niveau, de betaalbaarheid, de veiligheid van de club behouden, net zoals dat de afgelopen 35 jaar is gebeurd. Dat betekent dat we moeten analyseren en vooruitkijken: hoe gaat onze inkoop er uit zien, wat is de samenstelling van ons ledenbestand, wanneer en hoe moeten we gaan werven, hoe is onze communicatie georganiseerd, hoe ziet onze financiële planning er uit?

Vast staat dat we er als bestuur zin in hebben. Het gala inspireert en zet ons aan om na te denken over de toekomst. Opdat we nog veel mooie lustrumfeesten zullen hebben.

Namens het bestuur

Marcel Vos