Ingrediënten
MACARONS
150 g amandelpoeder
150 g poedersuiker
55 g verse eiwitten
150 g suiker
40 g water
55 g vers eiwit
MELOENGELEI
100 g meloenpuree
6 g gelatine
10 g vegetal
10 g water
10 g suiker
CRÈME VAN PARMAHAM
200 g Philadelphia Original roomkaas
50 g Parmaham
Peper en zout
GARNITUUR
Parmaham
Arenkha kaviaar
Bereiding
MACARONS (Geef dooiers door aan het nagerecht)
Meng het amandelpoeder en de poedersuiker maal fijn in de keukenmachine.
Zeef het mengsel door een fijne zeef.
Kook suiker en water in een pan tot 119° C.
Giet het eiwit in een kom en klop het op tot een schuimige massa.
Voeg de suikersiroop in een vloeiende beweging toe. Klop dit mengsel koud.
Meng de andere 55 g van het verse eiwit onder het amandelpoeder en de poedersuiker en roer dit tot een gladde massa.
Voeg de meringue toe en maak een taaie vloeibare massa.
Vul een spuitzak met een spuitmondje van max 1/2 cm met het beslag.
Spuit dopjes van het beslag van de macarons op een bakpapier.
Laat de macarons 45- 60 minuten drogen (er moet een droog vliesje ontstaan op de macarons).
Verwarm de oven voor op 150° C.
Bak de macarons 12 min zonder convectie.
Laat de macarons afkoelen en verwijder dan van de bakplaat.
MELOENGELEI
Week de gelatine in ijswater
Breng de 10 g suiker, het water en de meloenpuree aan de kook.
Voeg de vegetal toe.
Klop van het vuur de uitgeknepen gelatine onder de puree.
Stort het mengsel meteen uit op een langwerpig plaatje met opstaande rand en laat opstijven.
CRÈME VAN PARMAHAM
Snij de Parmaham zeer fijn.
Meng met de Philadelphia.
Kruid af naar smaak met peper en zout.
Gebruik een spuitzak om de macarons met de Parmaham crème te vullen.
PRESENTEREN
Leg de macarons met de bakkant boven op het werkblad.
Beleg ze met de meloengelei.
Spuit de crème van Parmaham op de helft van de schelpjes.
Sluit de macarons met de overige schelpjes.
Maak roosjes van Parmaham. Leg een roosje en een macaron op het bord.
Doe net voor het serveren een lepeltje kaviaar over de macaron.
