Aankomende activiteiten

Geen activiteiten

Workshop Yakitori

Unieke kans om de kunst van Yakitori te leren van een ervaren chef: Amir Omarzai, chef en eigenaar van Yakitori bar Yuzu Dining in Amsterdam en Den Haag.

Yakitori is een traditionele Japanse kooktechniek die draait om het grillen van kip tot in de perfectie. Het is vrij vertaald van de Japanse woorden ‘Yaki’ dat grillen betekent en ‘Tori’ dat vogel betekent. Deze traditionele manier van eten bereiden heeft een rijke geschiedenis in Japan.

Dutch Wasabi (die je wellicht nog kent van ons bedrijfsbezoek aan Koppert Cress) organiseert op 13 mei exclusief voor CCA-leden een workshop Yakitori onder leiding van Amir Omarzai. In een mooie keuken neemt Amir ons mee in de Japanse kunst van het ontleden van een kip. Een enorm leerzame en inspirerende ervaring. Organisator Michel de Kok van de activiteitencommissie die de workshop eerder heeft gevolgd zei hierover: ‘nooit geweten dat je zoveel onderdelen van een kip kunt halen. Al deze onderdelen (meer dan 10) werden benoemd en op spiezen gegrilld boven een Japanse Konro grill met Binchotan houtskool. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Alle kip thuis is sindsdien zo gefileerd.’

Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor de exclusieve workshop Yakitori! Datum: maandag 13 mei van 17.00 uur tot 22.00 uur. Kosten per deelnemer: € 149.

Dit bedrag is inclusief 1 hele kip, waaruit je zelf het vlees snijdt om ca. 10 spiezen te maken. Ter plekke wordt geproefd van de spiezen met een heerlijke Japanese saus, de ‘Tare’. Het overgebleven karkas, kippenvlees en niet genuttigde spiezen mogen mee naar huis, maar de ervaring leert dat er niet veel overblijft.

Locatie: Honderdland 311 in Maasdijk (gelegen in het Westland) Minimum aantal deelnemers voor de exclusieve avond: 10 (maximum 15).
Mocht het minimum aantal deelnemers onverwacht niet gehaald worden, kan Dutch Wasabi de avond openstellen voor andere deelnemers of deze annuleren.

Meer informatie, inschrijven en betalen voor deze CCA-editie doe je direct bij Dutch Wasabi via deze link: https://www.dutchwasabi.nl/nl/yakitori-masterclass-13-mei-cca-editie.html

Vragen? Mail ze naar activiteitencommissie.cca@hotmail.com.

Powered by Events Manager