Aankomende activiteiten

Geen activiteiten

1. Wijncursus
2. 2e Wijncursus
3. Ambachtelijk ijs maken


1. We gaan iets nieuws doen: een uitgebreide wijncursus

Hopelijk geniet jij ook iedere maand van de bijzondere wijnen die de wijncommissie met veel zorg selecteert op basis van de receptuur. Misschien dat je ook denkt, ik zou toch graag nog wat meer algemene kennis willen hebben over het vinificatieproces, de verschillende wijngebieden in de wereld en de wijnen ook analytisch leren proeven. Wat proef je nu echt? Hoe schrijf je een goede proefnotitie? Dat is niet iets wat je op één middag of avond leert.

Vandaar dat wij na afstemming met de wijncommissie en in samenwerking met een van onze vaste wijnleveranciers ‘De Logie’ in oktober een wijncursus van maar liefst vier avonden organiseren. De cursus wordt gegeven door Paul Krijger, een van onze chefs die tevens bevoegd is om op het niveau van SDEN 2 deze cursus te geven. Ook Suzanne van Broekhuizen van De Logie zal minimaal één avond aanwezig zijn.

Onderstaand vind je de informatie om te bepalen of je mee wil doen:

Locatie:                                vergaderruimte boven in de CCA;
Dagen:                                 enkele woensdagen in oktober, nl. 1-10, 8-10, 15-10 en 29-10;
Tijdstip:                                van 19.30 t/m 22.00;
Aantal deelnemers:              max. 10;
Kosten:                                 € 175 (incl BTW) (1*).

Mede gezien de lage cursusprijs is deze cursus alleen bestemd voor leden en niet voor partners of introducees.

Wat krijg je:

–          iedere avond worden bekende wijnlanden en wijnen behandeld;
–          iedere avond worden er ook 8 mooie wijnen geproefd die passen bij de theorie van die avond;
–          Proefnotities worden besproken met elkaar en de wijnen geëvalueerd;
–          Je ontvangt het boek: ‘ik weet meer van wijn’ (winkelwaarde: € 39,50);

Dit boek is tot stand gekomen onder auspiciën van Stichting Wijnonderwijs Nederland en Stichting Dranken Examens en Normering  (SDEN).

–          Aromawiel (winkelwaarde: € 2,45);
–          Proefformulieren;
–          Er is geen examen.

Inschrijven vóór 15 juni via:  activiteiten@cc-amsterdam.nl onder vermelding van je naam.

We verwachten en hopen dat er veel interesse zal zijn. Als je interesse hebt, ‘schrijf je onmiddellijk in’. Toewijzing is op basis van binnenkomst van de aanmelding.

Niet zelf betalen er volgt een factuur.

Als er veel belangstelling is beogen we deze cursus vaker te gaan herhalen.
Wij hebben er zin in, hopelijk jij ook!

 Suzanne van Broekhuizen, Paul Krijger en Rob de Haas

 1* Als je op internet naar vergelijkbare cursussen gaat zoeken dan zie je dat de prijs van een dergelijke cursus veel hoger ligt. Wij kunnen dit aanbieden door de welwillende medewerking van De Logie, Paul Krijger en het voordeel dat we de cursus in ons eigen pand geven.

 

2. 2E WIJNCURSUS OP DE MAANDAGEN IN SEPT/OKT

De wijncursus op vier woensdagavonden in oktober was binnen enkele uren vol geboekt. Vandaar dat wij in dezelfde weken op de maandagen een tweede cursus organiseren. Er zijn slechts enkele plekken. Dus, snel reageren. 

Waar hebben we het over?

Hopelijk geniet jij ook iedere maand van de bijzondere wijnen die de wijncommissie met veel zorg selecteert op basis van de receptuur. Misschien dat je ook denkt, ik zou toch graag nog wat meer algemene kennis willen hebben over het vinificatieproces, de verschillende wijngebieden in de wereld en de wijnen ook analytisch leren proeven. Wat proef je nu echt? Hoe schrijf je een goede proefnotitie? Dat is niet iets wat je op één middag of avond leert.

Vandaar dat wij na afstemming met de wijncommissie en in samenwerking met een van onze vaste wijnleveranciers ‘De Logie’ in oktober een wijncursus van maar liefst vier avonden organiseren. De cursus wordt gegeven door Paul Krijger, een van onze chefs die tevens bevoegd is om op het niveau van SDEN 2 deze cursus te geven. Ook Suzanne van Broekhuizen van De Logie zal minimaal één avond aanwezig zijn.

Onderstaand vind je de informatie om te bepalen of je mee wil doen:

Locatie:                                vergaderruimte boven in de CCA;
Dagen:                                 enkele maandagen in september /oktober op de volgende maandagen, nl. 29-9, 6-10, 13-10 en 27-10;
Tijdstip:                                 van 19.30 t/m 22.00;
Aantal deelnemers:              max. 10;
Kosten:                                 € 175 (incl BTW) (1*).

Mede gezien de lage cursusprijs is deze cursus alleen bestemd voor leden en niet voor partners of introducees.

Wat krijg je:

–          iedere avond worden bekende wijnlanden en wijnen behandeld;
–          iedere avond worden er ook 8 mooie wijnen geproefd die passen bij de theorie van die avond;
–          Proefnotities worden besproken met elkaar en de wijnen geëvalueerd;
–          Je ontvangt het boek: ‘ik weet meer van wijn’ (winkelwaarde: € 39,50);

Dit boek is tot stand gekomen onder auspiciën van Stichting Wijnonderwijs Nederland en Stichting Dranken Examens en Normering  (SDEN).

–          Aromawiel (winkelwaarde: € 2,45);
–          Proefformulieren;
–          Er is geen examen. 

Inschrijven vóór 20 juni via:  activiteiten@cc-amsterdam.nl onder vermelding van je naam.

Schrijf je onmiddellijk in. Toewijzing is op basis van binnenkomst van de aanmelding en er zijn nog slechts enkele plekken.
Niet zelf betalen, er volgt een factuur.
Wij hebben er zin in, hopelijk jij ook!

 Suzanne van Broekhuizen, Paul Krijger en Rob de Haas

 1* Als je op internet naar vergelijkbare cursussen gaat zoeken dan zie je dat de prijs van een dergelijke cursus veel hoger ligt. Wij kunnen dit aanbieden door de welwillende medewerking van De Logie, Paul Krijger en het voordeel dat we de cursus in ons eigen pand geven.

3. Ambachtelijk ijs maken onder leiding van Jan Boeren (1*) op zaterdag 25 oktober

Hebben jullie ook te lang in de rij gestaan bij die heerlijke ijssalon??
Voortaan hoeft dit niet meer: je kunt het zelf leren maken.
In deze masterclass leer je de beginselen van ambachtelijk ijs maken. Je kunt voortaan zelf je favoriete ijsjes maken.
Van smeuïg, goed schepbaar, drijft niet van je bord, niet te zoet etc.

Datum : zaterdag 25 oktober
Plaats  : Onze keuken  in de Koggestraat Amsterdam.
Tijd       : 10.30   Einde  15.00
Betalen = inschrijven, € 45 per deelnemend lid overmaken naar Cuisine Culinaire Amsterdam,
rek. NL39 INGB 0005 4634 25, o.v.v. “ijs maken”+ je naam.

Leden hebben voorrang bij het aanmelden. Wil je een introducee meenemen of heb je andere vragen stem dit dan even af
met Hans Strooker: tel. 0654256988

Namens de activiteitencommissie:
Mariëlle van Elderen, Michel de Kok en Hans Strooker

1* Jan Boeren  is Maître bij CC Purmerend en o.a. schrijver van het boek ‘Ambachtelijk ijs in zeven lessen’.

 

Powered by Events Manager