Datum/Tijd: 26 mrt 1920, 13:30 - 17:30
Locatie: Chocolatemakers en Chateau Amsterdam


In deze editie dompelen we ons onder in eigentijdse gastronomische initiatieven in Amsterdam. De middag bestaat uit 2 bezoeken:

13.30 – 15.30 uur  Chocolatemakers, een splinternieuwe duurzame-chocoladefabriek in de grootste cacaohaven ter wereld: het Amsterdamse Westelijk Havengebied. Chocolatemakers, gestart in 2011, betrekt single origin bonen rechtstreeks van cacaoboeren. Geen massachocolade uit megafabrieken, maar een ambachtelijk proces dat draait om herkomst en fantastische smaken. Tijdens dit bezoek kom je alles te weten over het bean-to-bar productieproces. En natuurlijk maken we hier zelf chocolade.

16.00 –  ca. 17.30 uur  Chateau Amsterdam, de eerste urban winery van Nederland. Ook hier wordt met zorg samengewerkt met toeleverende boeren. Door Europese druiven in plaats van de flessen te laten reizen, brengt Chateau Amsterdam het productieproces van wijn naar Amsterdam. Gemaakt door twee generaties, sedert 2017. We bezoeken de kelder en het chateau en we gaan een selectie wijnen proeven, onder begeleiding van een aantal mooie kazen.

Kosten: € 50,00 p.p.  Betalen = inschrijven, Cuisine Culinaire Amsterdam, rek. NL39INGB0005463425 o.v.v. “Eigentijds Amsterdam”.

Vragen? activiteiten.cca@hotmail.com