Ingrediënten

ASPERGETIMBAALTJES

30 ASPERGES
1 DL MELK
1,5 DL SLAGROOM
4 EIEREN
6 EIDOOIERS

SABAYON

6 EIDOOIERS
2 DL WITTE WIJN
2 EL ASPERGE EDIK
5 EL ASPERGEPUREE
SCHEUTJE ZONNEBLOEMOLIE

GELE TOMBERRY TOMAATJES
KERVEL

Aspergetimbaaltje

Bereiding

Aspergetimbaaltjes

Schil de asperges en snij de kontjes eraf. Snij 10 cm van de kopjes van de asperges af en kook ze beetgaar in gezouten water. Houd warm. Kook de aspergestengels gaar in gezouten water. Doe de stengels in de blender en pureer. Weeg 600 gr puree af en geef de rest door aan de sabayon. Meng de aspergepuree met slagroom, melk, dooiers, eieren. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de massa over beboterde timbaaltjes. Doe de timbaaltjes in een gastrobak en giet er kokend water in tot de timbaaltjes half onder staan. Gaar de timbaaltjes 30-40 minuten in een oven van 120°C. Prik in een timbaaltje om te kijken of ze gaar zijn.

Sabayon

Doe dooiers, witte wijn, edik en aspergepuree in een pan. Verhit al kloppend de massa tot een mooie saus ontstaat (75°C). Giet direct over in een bekken en breng al kloppend op smaak met zout en peper. Klop er een scheut olie door de sabayon tot glanzend.

Eindbewerking en presentatie

Stort de timbaaltjes op de borden en lapel de sabayon erover. Versier met takjes kervel en enkele tomaatjes.

We drinken er bij

Pinot Blanc Auxerrois 2015 Henri Fuchs

Met wijngaarden in Ribeauville, Hunawihr en Bergheim runt de familie Fuchs sedert 1922
een mooi wijnbedrijf in de Elzas. Wij kozen hier voor een klassieke combinatie met asperges.
Deze wijn, gemaakt van 95%auxerrois(aroma) en 5% pinot blanc (zuren en structuur) heeft een smaak van wit fruit en is droog, rond en licht.