Ingrediënten

SUCADE

8 DIKKE PLAKKEN SUCADE Á 200
GR PER STUK
5 EL MAANZAAD
5 EL GEMALEN KOFFIE
2 EL CACAOPOEDER
2 TL PAPRIKAPOEDER
2 TL CHILIPOEDER
1 TL ZOUT
2 EL BRUINE SUIKER
GEKLAARDE BOTER

UIEN SALSA

15 KLEINE UIEN
4 TENEN KNOFLOOK
CAYENNEPEPER

GUACAMOLE

3 AVOCADO’S
200 GR DOPERWTEN (DIEPVRIES)
4 TAKJES KORIANDER
1 GROENE PEPER

BOERENKOOL

8 BOERENKOOL STENGELS
2 LIMOENEN
4 GEDROOGDE RODE
CHILIPEPERS

Sucade met gebrande ui

Bereiding

Sucade

Snij de zeen uit de sucade zodat er twee helften schoon vlees ontstaan.
Roer alle specerijen door elkaar en rol de sucade erdoor. Zorg dat het vlees goed bedekt is. Laat het vlees rusten tot vlak voor opdienen. Bak het vlees zeer kort om en om in geklaarde boter. Laat 10 minuten rusten onder de warmhoudlampen.

Uien salsa

Maak de uien schoon en snij klein. Fruit de uien in wat olie tot ze beginnen te kleuren. Voeg de gesnipperde knoflook toe en laat zachtjes smoren tot helemaal zacht. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Guacamole

Schil de avocado en snij het in stukjes. Laat de doperwten ontdooien. Doe alle ingrediënten in de Magimix en draai tot een homogene massa. Breng op smaak met zout. Doe over in een spuitzak.

Boerenkool

Laat de chilipepers 1 uur in een oven van 90°C roosteren. Maal de pepers tot poeder in de koffiemolen en zeef de poeder. Snij de nerf uit de stengels boerenkool en het blad in stukken. Frituur de blaadjes kort in olie van 180°C en laat uitlekken op keukenpapier. Gaar de boerenkool verder 10 minuten in een oven van 115°C. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Snij de limoenen ieder in 8 stukken.

Eindbewerking en presentatie

Trancheer de sucade en leg ze in een lijn op de borden. Leg een eetlepel uien salsa ernaast en een flinke dot guacamole. Leg de boerenkoolbladeren tegen het vlees aan met de partje limoen. Serveer met een warme tortilla.

We drinken er bij

VIÑA FALERNIA ELQUI VALLEY PEDRISCAL CARMENÈRE 2014

Laten we bij de gerechten van de Mexicaanse chef ook een Zuid-Amerikaanse wijn kiezen, dacht de wijncie en het werd de beste carménère van Chili!
De Pedriscal werd tijdens het 12e Wines of Chili Awards-concours tot beste carménère verkozen
Bodegas Falernia behoort toe aan de Italianen Aldo Olivier en Giorgio Flessati. Zij maken in het meest noordelijk gelegen wijnbouwgebied van Chili loepzuivere wijnen. De Pedriscal carménère is Falernia’s beste rode wijn van deze druivensoort. De laat en zeer rijp geoogste druiven komen van de Pedriscal-wijngaard en worden al tijdens de handmatige pluk streng geselecteerd. Na aankomst in de kelder volgt een klassieke vinificatie met de eerste gisting in roestvrijstalen tanks en de tweede gisting in grotendeels nieuwe eikenhouten fusten. Hierna rijpt de wijn, zoals gebruikelijk bij grote wijnen, ruim twaalf maanden verder. Na de botteling blijven de flessen minstens nog een jaar rusten. Bij de sucade een culinair feest!.