Receptuur van: Menu februari 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Eieren

    • 15 eieren

    Room

    • 2 dl slagroom
    • sherryazijn
    • Maldon zout

    Eindbewerking en presentatie

    • 15 tl bieslook
    • zwarte peper
    • 15 tl ahornsiroop

    Omschrijving

    Eieren

    Tik het ronde einde van eieren met de eiertikker. Laat het eiwit eruit lopen en bewaar het voor het nagerecht. Was de eierschaal van binnen voorzichtig met water. Leg de eierschaal met de dooier in een eierdopje. Maak een paar extra eieren.

    Room

    Klop de slagroom lobbig (niet te stijf) en breng hoog op smaak met sherry azijn en maldon zout. Doe het over in een spuitzak. Leg in de koeling tot gebruik.

    Eindbewerking en presentatie

    Doe de eitjes in een pan met 5 cm kokend water (beter is met 2 of 3 pannen tegelijk te werken). Let op dat ze niet omvallen. Kook ze precies 3 minuten. Werk nu snel – maak daarom een treintje: haal ze uit het water en doe ze terug in het eierdopje. Draai een beetje zwarte peper over de dooier. Sprenkel er een theelepel gesneden bieslook over. Spuit er zoveel room over dat het eitje driekwart vol is. Een paar vlokjes Maldon zout. Schenk er tenslotte een theelepel ahornsiroop over en serveer direct in de eierdop.

    Gebruik koffielepeltjes aan tafel.

    We drinken erbij:

    Domaine des Baumard
    Crémant de Loire Carte Turquoise

    Een feestelijk begin met deze Crémant uit het hartje van het Loire dal.
    Op dit uit de 17e eeuw stammende landgoed zwaait sinds 1987 Florent Beaumard de scepter.Met een accent op terroir expressie geeft dit een mooie crémant, droog en fris in de aanzet, aroma`s van citrus en appel.