Datum/Tijd: 14 mei 1920, 10:00 - 18:00
Locatie: Haven Yerseke


Een bezoek aan oesterputten en aan de kreeftvisserij in Yerseke. Een unieke gelegenheid om van deze delicatesse te genieten.

In detail:

 • Om 10.00 uur worden we verwacht in de haven van Yerseke, voor een wandeling over de oesterputten en door de bedrijvige mossel- en oesterhaven in Yerseke met zijn vele viskotters. We wandelen onder leiding van een deskundige gids.
 • Om 11.30 uur volgt een mooie kreeftlunch bij restaurant De Branding: vooraf een salade met Oosterscheldekreeft, als tussengerecht een kreeftensoep en als hoofdgerecht komt per couvert een halve Oosterscheldekreeft ter tafel. Na een fijn dessert stappen we weer op voor het volgende onderdeel van onze kreeftentocht, want om 13.30 uur worden we verwacht aan boord van een rondvaartboot die onze groep afzet bij de kreeftenvisser. In kleine groepjes van ca. 10 personen wordt overgestapt en maken we mee hoe op deze Zeeuwse delicatesse gevist wordt.
 • Tegen 17.00 uur zijn we weer terug bij de steiger aan de Beatrixhaven. De zee maakt hongerig, dus praten we aansluitend aan de vaartocht na onder het genot van een uitgebreid broodjesbuffet Zilte Zaligheden met broodjes zalm, paling en garnalen.
 • Rond 18.00 uur aanvaarden we de terugtocht naar Amsterdam.

Verdere info:

 • We rijden naar Yerseke met enkele auto’s. Uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid reizen. De reistijd bedraagt ca. 2,5 uur vanaf Amsterdam. Het programma in Yerseke duurt van 10.00 – 18.00 uur.
 • Op basis van 30 deelnemers bedragen de kosten voor deze dag €160,00 per persoon, inclusief een 4-gangen kreeftlunch en een uitgebreid broodjesbuffet.
  NB: Dranken in de restaurants en op het schip alsook de reiskosten zijn voor eigen rekening.
 • Betalen=inschrijven, maak vóór 27 maart €160,00 p.p. over t.n.v. Cuisine Culinaire Amsterdam, rek. NL39INGB0005463425, onder vermelding van “oesters en kreeft”.
 • We hebben ten minste 30 deelnemers nodig om dit evenement voor deze prijs te laten doorgaan. Op 27 maart ‘halen we het net op’ en laten we weten of we de dag kunnen bevestigen. Indien de dag niet kan doorgaan, ontvang je je inschrijfgeld terug.
 • Mocht de kreeftentocht en het kreeftenvissen kort vantevoren door weersomstandigheden worden afgelast, wordt de hele activiteit geannuleerd.  Ook dan ontvang je je inschrijfgeld terug.
 • Uiteraard hebben leden voorrang bij de inschrijvingen. Introducés zijn van harte welkom mits er voldoende plaats is.

Vragen? activiteiten.cca@hotmail.com