Datum/Tijd: 12 okt 2019, 10:00 - 17:00
Locatie: Vertrek vanaf theehuis 't Hooge Erf


Altijd al een keer zelf paddenstoelen willen zoeken maar nooit gedurfd? Dan is dit je kans:
Dit najaar neemt CCA-lid en erkend paddenstoelenexpert Gaston Dolmans ons mee op een fikse wandeltocht van ca. 4 uur door het prachtige boslandschap van De Lage Vuursche, dat naar verwachting vol met paddenstoelen staat. Bij iedere vondst legt Gaston de specifieke kenmerken van de paddenstoel uit en natuurlijk of hij eetbaar is. Maar ook: welke zijn dodelijk giftig en welke zijn gewoonweg ongenietbaar. Na zijn uitleg kun je zelf zoeken en krijg je tips: waar is de grootste kans op het vinden van specifieke paddenstoelen en wanneer kun je wat meer tempo maken omdat er niets staat.
In een groot deel van de bossen mag geplukt worden, ook voor thuis.

Na de wandeltocht wordt vervolgens op een open plek in het bos gezamenlijk met de oogst van de dag een paddenstoelenmenu bereid en gegeten. Dit vergt natuurlijk improviseren want we weten natuurlijk niet wat we zullen vinden! We proberen “in het wild” 3 gerechten te maken met de gevonden paddenstoelen.

We verzamelen op zaterdag 12 oktober om 10.00 uur in theehuis ’t Hooge Erf, Hoge Vuurseweg 11 in Lage Vuursche. Tijdstippen: 10.00 tot ca 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen €20,00 p.p., incl. ontvangst met koffie en incl. paddenstoelenmaaltijd met wijntje in het bos. Halverwege de wandeltocht wordt gepauzeerd. Boterham voor onderweg zelf mee te nemen.

Betalen=inschrijven, Maak €20,00 over naar Cuisine Culinaire Amsterdam, rek. NL39INGB0005463425, o.v.v. “Paddenstoelen”.

Vragen? activiteiten.cca@hotmail.com