Datum/Tijd: 24 apr 2023, 10:15 - 16:00
Locatie: Allard Pierson


Het Allard Pierson beheert de bijzondere collecties van de Universiteit van Amsterdam. Hierin is ook een belangrijke culinaire collectie te vinden: de Collectie Geschiedenis van de Voeding. De conservator Charlotte Kleyn, historica en culinair schrijver (je kent haar wellicht van Het Parool en haar receptencolumn in Trouw) opent de deuren voor ons. Je kunt een interessant verhaal verwachten over oude receptuur en gastronomie, waarbij zij de hoogtepunten uit de kookboekencollectie zal laten zien.

Omdat dit ongetwijfeld inspirerend werkt, gaan we na afloop gezamenlijk naar de cuisine, waar we enkele historische recepten gaan bereiden die in de lezing zijn besproken.

Programma voor 24 april:

10.15        Ontvangst bij Allard Pierson.

10.30        Lezing door Charlotte Kleyn, conservator Collectie Geschiedenis van de Voeding, waarbij zij de hoogtepunten van de kookboekencollectie zal laten zien.

12.00        Vertrek naar de cuisine aan de Koggestraat. (NB: neem zelf lunch mee, deze wordt niet verzorgd.)

13.00        Bereiden en eten van enkele historische recepten, waarover we die morgen hebben gehoord. We ruimen en wassen gezamenlijk af.

Ca. 16.00  Einde van de activiteit

Voor meer informatie over Charlotte Kleyn zie o.a. haar website: charlottekleyn.com.

Je schrijft je in door een mail te sturen naar activiteiten.cca@hotmail.com o.v.v. ‘Charlotte Kleyn’ en je naam. Toekenning op volgorde van moment van aanmelden. Prijs per persoon is € 45,-  incl. wijn bij CCA, waarvoor je na inschrijving een betaalverzoek krijgt. Dus nog niet zelf betalen.