Datum/Tijd: 18 mei 2022 tot 20 mei 2022, Gehele dag
Locatie: Haven Yerseke


Deze tocht vindt i.v.m. het dan gunstige getijde plaats op woensdag 18 mei, donderdag 19 mei of vrijdag 20 mei.

Twee jaar geleden hadden wij al een soortgelijk bezoek gepland, maar voordat we u konden uitnodigen gooide Corona al roet in het eten. We gaan het nu opnieuw proberen met deze helaas wel kostbare excursie. Vandaar dat we ook eerst peilen of er interesse is.

Bericht van de schipper:

Laat u verrassen door een culinaire “Oosterscheldekreeft-tocht” op een prachtig luxueus jacht.

De schipper en zijn vrouw verwelkomen u graag aan boord.

Opstappen in de Beatrixhaven te Yerseke met een sprankelend glas bubbels.

Daarna gooien zij de trossen los en varen met u over het Nationaal Park de Oosterschelde (bruinvissen, zeehonden en vogels). Tijdens de vaart maakt u zowel op het water als in de mond kennis met de Zeeuwse zilte zaligheden, met als hoogtepunt ‘de Oosterscheldekreeft’.

Onderweg stapt u over aan boord bij een professionele kreeftenvisser. De kreeftenvisser vertelt u hoe hij op Oosterscheldekreeft vist en laat u, tijdens uw bezoek, ook zien hoe hij dit doet! De kreeft wordt uit de fuiken gelicht, hoe puur wilt u het hebben.

Vervolgens verwelkomen de schipper en zijn vrouw u daarna terug aan boord van het jacht, waar een heerlijke kreeftenbisque op u staat te wachten. Tijdens de vervolgreis, kunt u genieten van een halve kreeft per persoon.

Voor € 169,00 kunt u genieten van dit unieke foodevent op het water. Dit is inclusief 4 uur durende vaartocht, Oosterscheldekreeft  menu en welkomstdrankje, maar exclusief verdere drankjes.  Er is plaats voor ca. 12  personen op het jacht.

=================

Alternatief

Als alternatief hebben wij de mogelijkheid een verkorte kreeftentocht te boeken. Hierbij wordt ook aangemeerd bij de kreeftenvisser. Deze tocht duurt ca 2,5 uur. Dit is inclusief welkomstdrankje en een kreeftenbisque aan het eind van het bezoek.  De kosten hiervoor zijn € 107,50 per persoon. Data zijn hetzelfde.

Wij horen graag of je mee wilt en op welke dagen je dan kan. Je maakt je interesse kenbaar door een mail te sturen aan activiteiten.cca@hotmail.com o.v.v. ‘kreeft’, je naam en op welke dagen je kunt en of je voorkeur liever uit gaat naar het alternatief. Bij voorkeur meer dagen aangeven.

Oesterkwekerij

Aanvullend bij beide excursiemogelijkheden kunnen wij nog een rondleiding krijgen door de haven en oesterputten van Yerseke. Dit duurt één uur en kost totaal € 105 en wordt p.p. omgeslagen.

Vervoer
Vervoer naar Yerseke is op eigen gelegenheid.

Vragen? activiteiten.cca@hotmail.com