Datum/Tijd: 28 okt 2023, 09:45 - 16:30
Locatie: Vertrek vanaf theehuis 't Hooge Erf


Voor de vijfde keer in vier jaar – ook een soort lustrum dus –  wandelt CCA-lid en erkend paddenstoelenexpert Gaston Dolmans met ons door de bossen van De Lage Vuursche, die veel paddenstoelen herbergen. Bij iedere vondst legt Gaston de specifieke kenmerken van de paddenstoel uit. Je leert welke eetbaar zijn, welke dodelijk giftig zijn en welke heerlijk (of zéker niet goed) smaken. Na wat uitleg kun je zelf zoeken en krijg je tips: waar is de grootste kans op het vinden van specifieke paddenstoelen en waar kun je wat meer tempo maken. In een groot deel van de bossen mogen paddenstoelen geoogst worden.

Speciaal voor ons lustrum gaan we in de buitenkeuken van Theehuis ’t Hooge Erf, midden in de prachtige Vuursche bossen, enkele gerechten bereiden met de gevonden paddenstoelen in de hoofdrol. En naar goed CCA-gebruik gaan we ter plekke gezamenlijk aan tafel om de resultaten te proeven.

Datum: zaterdag 28 oktober. Om 9.45 uur samenkomst op de parkeerplaats naast Theehuis ’t Hooge Erf, Hoge Vuurseweg 11 in Lage Vuursche. Wandeling start om ca. 10.00 uur en duurt tot ca. 14.00 uur. De aansluitende kooksessie duurt tot circa 16.30 uur. Halverwege de tocht wordt gepauzeerd. Lunch voor onderweg door iedere deelnemer zelf mee te nemen.

We verzoeken de deelnemers om op eigen gelegenheid naar het startpunt te reizen.

Je schrijft je in door een mail te sturen naar activiteiten.cca@hotmail.com o.v.v. ‘Paddenstoelenwandeling’ en je naam. Toekenning op volgorde van moment van aanmelden. Prijs per persoon inclusief koffie bij aanvang, kooksessie en ingrediënten is €27,50 waarvoor je na inschrijving een betaalverzoek krijgt. Dus nog niet zelf betalen.

N.B. Dranken tijdens de kooksessie bij het theehuis zijn voor eigen rekening.

Vragen? activiteiten.cca@hotmail.com