Datum/Tijd: 24 okt 2020, 09:45 - 14:00
Locatie: Vertrek vanaf theehuis 't Hooge Erf


LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS – VANWEGE DE CORONAMAATREGELEN – GEANNULEERD.

————————————————————————————————————————

Altijd al een keer zelf paddenstoelen willen zoeken maar nooit gedurfd? Dan is dit je kans:

CCA-lid en erkend paddenstoelenexpert Gaston Dolmans wandelt voor het tweede jaar met ons door de bossen van De Lage Vuursche die naar verwachting vol paddenstoelen staan. Bij iedere vondst legt Gaston de specifieke kenmerken van de paddenstoel uit. Je leert welke eetbaar zijn, welke dodelijk giftig zijn en welke heerlijk (of zéker niet goed) smaken. Na wat uitleg kun je zelf zoeken en krijg je tips: waar is de grootste kans op het vinden van specifieke paddenstoelen en waar kun je wat meer tempo maken. In een groot deel van de bossen mogen paddenstoelen geoogst worden, ook voor thuis.

Om 9.45 uur samenkomst op de parkeerplaats naast theehuis ’t Hooge Erf, Hoge Vuurseweg 11 in Lage Vuursche. Wandeling van 10.00 tot ca. 14.00 uur. Halverwege de tocht wordt gepauzeerd. Lunch voor onderweg door iedere deelnemer zelf mee te nemen.

Betalen=inschrijven, Maak €5 per deelnemend lid over naar Cuisine Culinaire Amsterdam, rek. NL39INGB0005463425, o.v.v. Paddenstoelen + je naam.

Om een indruk te krijgen van de wandeling van vorig jaar, kun je het verslag op deze site onder het kopje ‘Van de Kook’, in nummer 113 lezen. N.B. dit jaar wordt na de wandeling NIET gekookt.

We gaan dit jaar met een beperkte groep. De wandeling wordt uitgesteld als de situatie daartoe aanleiding geeft.

Vragen? activiteiten.cca@hotmail.com