Datum/Tijd: 09 okt 2021, 09:45 - 14:00
Locatie: Vertrek vanaf theehuis 't Hooge Erf


Altijd al een keer zelf paddenstoelen willen zoeken maar nooit gedurfd? Dan is dit je kans:

CCA-lid en erkend paddenstoelenexpert Gaston Dolmans wandelt met ons door de bossen van De Lage Vuursche, die veel paddenstoelen herbergen. Bij iedere vondst legt Gaston de specifieke kenmerken van de paddenstoel uit. Je leert welke eetbaar zijn, welke dodelijk giftig zijn en welke heerlijk (of zéker niet goed) smaken. Na wat uitleg kun je zelf zoeken en krijg je tips: waar is de grootste kans op het vinden van specifieke paddenstoelen en waar kun je wat meer tempo maken. In een groot deel van de bossen mogen paddenstoelen geoogst worden, ook voor thuis.

Om 9.45 uur samenkomst op de parkeerplaats naast theehuis ’t Hooge Erf, Hoge Vuurseweg 11 in Lage Vuursche. Wandeling van 10.00 tot ca. 14.00 uur. Kosten voor deelname €5 p.p. Halverwege de tocht wordt gepauzeerd. Lunch voor onderweg door iedere deelnemer zelf mee te nemen. We verzoeken de deelnemers om ieder op eigen gelegenheid naar het startpunt te reizen.

Betalen=inschrijven (toewijzing op volgorde van betaling), €5 per deelnemend lid t.n.v. Cuisine Culinaire Amsterdam, rek. NL39INGB0005463425, o.v.v. “Paddenstoelen”+ je naam. 

Een indruk van de wandeling die we in 2019 met Gaston mochten maken, lees je terug in Van de Kook nr 113. Deze is ook te vinden op de CCA-website onder het kopje ‘Van de Kook’.    (N.B. in de 2021-editie wordt niet gekookt.)

Een vaccinatiebewijs en/of het aantonen van een recente PCR-test is verplicht. De wandeling wordt uitgesteld als de situatie daartoe aanleiding geeft. We gaan met een beperkte groep, waardoor er dit jaar waarschijnlijk geen gelegenheid is om introducees mee te nemen.

Vragen? activiteiten.cca@hotmail.com