Ingrediënten

AARDBEIEN

250 GR AARDBEIEN
100 GR SUIKER
SAP VAN 1 CITROEN
1 DL WATER

OLIJFOLIECAKE

100 GR SUIKER
1 EI
1 CITROEN
1 VANILLEPEUL
50 GR BLOEM
75 GR OLIJFOLIE
MESPUNT ZOUT

ROOMKAASSORBET

200 GR PHILADELPHIA NATUREL
300 GR MELK
60 GR SUIKER
MESPUNT ZOUT

APPLE BLOSSOM

Aardbeien

Bereiding

Aardbeien

Snij de aardbeien in brunoise. Breng water, citroensap en suiker aan de kook. Laat de stroop afkoelen en roer de aardbeien erdoor. Laat 10 minuten marineren en zeef de aardbeien uit het vocht. Bewaar het vocht.

Olijfoliecake

Splits het ei. Klop dooier, sap en rasp van de citroen, vanillemerg en de helft van de suiker glad. Voeg gezeefde bloem en olijfolie toe. Klop de eiwit stijf en voeg in delen de suiker toe. Spatel merengue door het beslag. Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Giet het beslag in de cakevorm en bak af in een oven van 160°C tot de cake een kerntemperatuur heeft van 95°C. Laat afkoelen en snij in stukken.

Roomkaassorbet

Breng melk, suiker en zout aan de kook. Roer de roomkaas erdoor en draai ijs van de massa met behulp van een ijsmachine.

Eindbewerking en presentatie

Schenk de aardbeienstroop op de borden. Leg aan een kant een grote quenelle aardbeien en aan de andere kant een quenelle ijs. Leg een stuk cake in het midden en versier met Apple blossom.

We drinken er bij

2018 Domaine de Montlong Monbazillac 37,5cl

De keuze voor zoete nagerechten is altijd beperkt, maar met deze zeer betaalbare Monbazillac kun je uitstekend voor de dag komen. Monbazillac behoort tot het gebied van de Bergerac en heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van edelzoete wijnen. De goede wijnen uit dit gebied zijn in zekere zin te vergelijken met de Sauternes van Bordeaux. Het gebied ligt in het zuiden van de Bergerac, aan de rivier de Dordogne. Net als in de Sauternes is het klimaat hier ideaal voor de zogeheten ’pourriture noble’. Domaine de Montlong ligt in het hart van dit gebied, in de gemeente Pomport gelegen aan de Dordogne. Het domein is eigendom van Michel en Catherine Lambert en is tevens al eeuwen familiebezit. Ongeveer 70% van de wijn bestaat uit Semillon druiven, aangevuld met 20% Muscadelle en 10% Sauvignon Blanc. Prachtige en rijke edelzoete wijn, die ook wel het goud van de Périgord genoemd wordt. Intense aroma’s van acacia, perzik, abrikoos, exotisch fruit en gegrilde noten. Een rijke, volle en complexe smaak. Ronde, evenwichtige en intense afdronk, die nog lang blijft hangen.