Ingrediënten

ASPERGES

50 WITTE ASPERGES
ZOUT
BOTER

DOPERWTENPUREE

1 KG DOPERWTEN (DIEPVRIES)
OLIJFOLIE

KERRIE CRUMBLE

150 G BLOEM
125 G BOTER
4 EL VADOUVAN KERRIE
SNUIF ZOUT

100 G DOPERWTEN
1 BAKJE AFFILLA CRESS

Asperges

Bereiding

Asperges

Schil de asperges en snij de onderkanten eraf. Doe de schillen in een ruime pan met water. Breng aan de kook en zet direct het vuur uit. Laat 10 minuten trekken. Zeef het vocht en giet het over de asperges. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur uit. Laat 25 minuten in de pan garen.

Doperwtenpuree

Kook de doperwten kort in gezouten water. Hou 100 gram doperwten apart voor de garnering. Doe de rest van de doperwten over in de Magimix met een scheut olijfolie. Draai helemaal glad en breng op smaak met zout en eventueel nog wat olijfolie. Houd warm.

Kerrie crumble

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met de hand tot een kruimelig, korrelig deeg. Strooi het deeg over een bakplaat en bak het deeg 15 minuten in een oven van 180°C.

Eindbewerking en presentatie

Lepel wat doperwtenpuree op de borden. Leg 3 asperges op de doperwtenpuree. Verdeel wat kerrie crumble over de asperges. Versier met wat doperwten en Affilla cress.

We drinken er bij

Longridge, Chenin Blanc

Door de kerriecrumble is dit niet bepaald een klassiek aspergegerecht. We zochten dus naar een combinatie van fris met een zoetje. Dat kun je vinden bij een Riesling, maar ook zeker bij de Chenin Blanc. Deze komt uit Zuid-Afrika. In de neus mineraalachtige tonen, hints van perzik, ananas en wit steenfruit, met een ingetogen vleugje eikenhout. Een zachte mineraliteit, gepaard met een goed uitgebalanceerde zuurgraad.