Ingrediënten

PANANGCURRY

5 KARDEMOMPEULEN
2 EL KORIANDERKORRELS
1 EL KOMIJN ZAADJES
1 TL KRUIDNAGEL
1 TL VENKELZAAD
1 BOL NOOTMUSKAAT
2 EL GEELWORTEL
2 STENGELS CITROENGRAS
3 TENEN KNOFLOOK
2 SJALOTTEN
SCHEUT KOKOSMELK

AUBERGINE

5 AUBERGINES
3 LIMOENBLAD
1 KANEELSTOKJE
200 GR DOPERWTEN
1 LT. KOKOSMELK
VISSAUS
SJALOTTEN
10 SJALOTTEN

200 GR GEKNEUSDE PINDA’S
HANDJE THAISE BASILICUM

Aubergine in panangcurry

Bereiding

Panangcurry

Vijzel de korrels en zaden in de vijzel tot poeder. Snij geelwortel, citroengras, knoflook en sjalotten fijn. Rasp de nootmuskaat met de Microplane. Doe alles samen met een scheut kokosmelk in de Magimix en draai tot pasta.

Aubergine

Snij de aubergines in blokjes. Bak de Panangcurrypasta al roerend in een beetje olie tot de sjalotten gaar zijn. Voeg kokosmelk, kaneelstokje en limoenblad toe en breng aan de kook. Voeg aubergine toe en laat zachtjes goed garen. Voeg de doperwten toe vlak voor de aubergine gaar is. Breng op smaak met vissaus.

Sjalotten

Snij de sjalotten flinterdun op de mandoline. Frituur de sjalotten goudbruin en krokant in een laagje olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel de aubergine over de borden. Strooi er pinda’s, krokante sjalotten en basilicum over. Serveer met een beetje rijst.

We drinken er bij

Weisser Burgunder  van Martin Wassmer regio: Baden

 

Deze Weisser Burgunder oftewel de Pinot Blanc heeft een prachtige ingetogen geur. Puur wit fruitaroma’s van peer en appel worden opgevolgd door nuances van hazelnoten. Zuivere en knisperende smaak, overwegend rijp wit fruit maar ook een hint van fijne kruiden. Zijn complexiteit kan goed matchen met de curry.

De wijn komt uit het uiterste zuidwesten van Baden. Dit overwegend glooiend gebied wordt ook wel het ‘Toscane’ van Duitsland genoemd.