Ingrediënten

CHOCOLADEMOUSSE

100 GR PURE CHOCOLADE
50 GR SLAGROOM
150 GR SLAGROOM

CHOCOLADEBISCUIT

150 GR EIWIT
110 GR SUIKER
100 GR EIDOOIER
8 GR MAÏZENA
90 GR PATENTBLOEM
15 GR CACAOPOEDER

Chocolademantel

150 gr Melkchocolade
15 gr Olijfolie

Chocolade

Bereiding

Chocolademousse

Kook 50 gr slagroom en giet deze over de chocola. Smelt hierdoor de chocola. Sla 150 gr slagroom stijf en spatel deze door het chocolamengsel. Doe de helft in een spuitzak. Bewaar in de koeling.
Laat de andere helft in de kom. Bewaar in de koeling.

Chocoladebiscuit

Eiwit stijfkloppen en suiker bijvoegen. Eierdooiers vermengen. Niet meer kloppen. Bloem, maïzena en cacao bij elkaar voegen en zeven. Door het eimengsel scheppen en goed vermengen. Dik uitstrijken. 7 minuten op 210 gr C bakken. Daarna meteen van de bakplaat afhalen. Rondjes uitsteken. Mousse op de rondjes spuiten en invriezen.

Chocolademantel

Melkchocolade (of karamelchocolade) olijfolie verwarmen.. Plaat verwarmen in een lage oven (40 g C) en chocolade dun uitstrijken. Invriezen.

Eindbewerking en presentatie

Chocolademantel. Plaat uit de diepvries. Op kamertemperatuur laten komen en maak met een paletmes plakken. Zie foto. Om moussecakeje heenvouwen. (Zie filmpje). Leg op het bord.
Leg een quenelle mousse er bij en decoreer met wat fruit (frambozen, mango).

We drinken er bij

Stefano Accordini Recioto della Valpolicella Classico 50cl 2018 (€ 30,95)

Bij dit prachtige chocolade dessert nu eens geen Banyuls of PX, maar een zeer volle, zoete Reciote della Valpolicella Deze traditionele, eeuwenoude dessertwijn wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Het is eigenlijk de originele vorm van Amarone, een wijn die nog maar enkele decennia bestaat. Het verschil tussen Recioto en Amarone is dat het vergistingsproces bij Recioto onderbroken wordt zodat er restsuiker achterblijft, terwijl Amarone doorvergist tot een droge wijn. De Accordini’s stoppen de fermentatie door de gisten halverwege het proces te verwijderen. De zo ontstane zoete wijn rijpt vervolgens nog enkele maanden in houten vaten en levert een bijzondere, geconcentreerde en complexe dessertwijn op, met tonen van kirsch, rozijnen, vanille en cacao. Serveer ‘m op een temperatuur van 8° voor een optimale smaakbeleving.