Ingrediënten

THOUSAND ISLANDDRESSING

1 limoen
2 el bieslook
6 eieren
80 g witte wijn
80 g witte wijnazijn
60 g citroenazijn
2 el honing
2 tl Dijon mosterd
60 ml olijfolie
60 ml arachide olie
Peper, zout

WITLOF

7 stuks witlof
1 Granny Smith appel
1 limoen
4 el crème fraîche
4 el mayonaise
2 tl Dijon mosterd

COQUILLE

15 coquilles
4 tl bieslook
peper, zout

GARNITUUR

1 zakje waterkers
4 el bieslook
15 tl avruga kaviaar

Coquille met witlof

Bereiding

THOUSAND ISLANDDRESSING

Meng de witte wijn, witte wijn azijn, citroenazijn en honing met een garde.
Schenk daar al roerende de olijfolie en arachideolie bij.
Breng op smaak met peper, zout, mosterd, fijngesneden bieslook, limoensap en rasp van de limoenschil.
Kook de eieren 10 minuten. Scheid vervolgens de dooier van het eiwit.
Duw met een lepel de dooier door een zeef en doe hetzelfde met het eiwit maar houd dit apart van elkaar.

WITLOFSALADE

Halveer de witlof, verwijder de kontjes en snijd de witlof in julienne.
Snijd de appel in kleine blokjes en doe dit samen met de witlof in een bakje.
Meng samen met de crème fraîche, mayonaise en mosterd tot een mooie salade.
Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
Zet in de koelkast tot gebruik.

COQUILLE

Snij de bieslook fijn.
Snijd de coquille in dunne plakjes.
Breng op smaak met peper, zout, verse bieslook en een beetje van de vinaigrette.

PRESENTEREN

Gebruik een steker.
Vul deze met de witlofsalade en druk het lichtjes aan met de achterkant van een lepel.
Leg de coquille op de salade en haal daarna het stekertje voorzichtig van het bord af.
Meng de vinaigrette met het verkruimelde eiwit en eidooier en voeg nog de gesneden bieslook toe.
Voeg ook een lepel kaviaar toe. Lepel de dressing over het gerecht en garneer tot slot met waterkers en kaviaar.