Ingrediënten

CRÈME BRULÉE

750 ML MELK
750 ML KOKOSROOM
10 PANDANBLADEN
5 EL JASMIJNTHEE
15 EIERDOOIERS
225 GR SUIKER

PALMSUIKER

Crème Brulée

Bereiding

Crème brulée

Maak een knoop in de pandanbladen. Breng melk, kokosroom,
pandanbladen en jasmijn aan de kook. Haal van het vuur en laat 15
minuten trekken. Klop dooiers met suiker tot crème. Zeef de warme
roommengsel en roer door de crème. Verdeel de massa over de schaaltjes
(8-10 cm). Doe de schaaltjes in een gastrobak. Schuif de gastrobak in de
oven. Bak de crèmes 1 uur in een combi-stoomoven van 130°C. Laat de
crèmes in de koeling helemaal afkoelen.

Eindbewerking en presentatie

Bestrooi de crème brulée schaaltjes met een dun laagje palmsuiker.
Karamelliseer de suiker met de brander. Pas op dat de suiker niet
verband. Laat iets afkoelen om de suiker krokant te laten worden.

We drinken er bij

Pacherenc Vic-Bilh