Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

 

EIEREN

4 EIEREN

HOLLANDAISE

50 GR WITTE AZIJN
1 KLEIN SJALOT
2 EIDOOIERS
100 GR BOTER
ENKELE DRUPPELS CITROENSAP
SNUIF ZOUT

RÖSTI

2 GROTE AARDAPPELS
1 EI
1 EL BLOEM
1 EL BIESLOOK
3 EL GESMOLTEN BOTER

PADDENSTOELEN

1 BAKJE BUNDELZWAMMEN

BIESLOOK

Egg Benedict

Bereiding

Eieren

Doe de eieren in een Ziploc zak (diepvries kwaliteit) en laat in de sous vide van 63°C minimaal één uur garen.

Hollandaise

Snipper de sjalot en doe samen met de azijn in een pannetje. Laat tot de helft inkoken en zeef het vocht.
Doe alle ingrediënten in een Ziploc zak (diepvries kwaliteit) en laat in de sous vide van 63°C minimaal één uur garen.

Rösti

Schil de aardappels en snij tot julienne met behulp van de mandoline (of blokrasp). Spoel de aardappel julienne schoon en dep droog. Roer alle ingrediënten door elkaar. Maak vier rondjes in een middel hete pan en plek tot een “hamburger” van 8-10 cm. Bak 3-4 minuten tot de onderkant goudbruin is. Draai voorzichtig om en bak nog eens 4 minuten.

Paddenstoelen

Snij de wortelaanzet van de paddenstoelen. Bak de zwammen in wat olie op hoog vuur tot ze mooi kleuren. Breng op smaak met zout.

Eindbewerking en presentatie

Leg een rösti rondje op de borden. Verdeel een kwart ven de paddenstoelen over ieder rondje. Giet de zak met Hollandaise in de blender en laat 1 minuut draai tot een egale saus. Breng eventueel op smaak met zout en citroensap. Haal de eieren uit de zak en breek ze open op een lepel. Laat het losse eiwit van de lepel glijden. Leg de gepocheerde eieren midden op de rösti rondjes. Giet de Hollandaise over de eieren en versier met gesneden bieslook.

We drinken er bij

Bij dit Gerecht hoort echt een bubbel!
Loredan Gasparini Asolo Prosecco Superiore Spumante.Top Prosecco. (Artofwines) of de STEENBERG – SPARKLING SAUVIGNON BLANC. (GOUDEN TON) Het frisse van de sauvignondruif en het moussige van de bubbels maken het feestje compleet. (servet bij de hand houden voor het water dat uit de mond druipt.