Ingrediënten
FLESPOMPOEN
500 g flespompoen
900 g groentebouillon*
300 g room
30 g boter
5 g wittewijn-azijn
3 g xantana
zout, peper
PADDENSTOELEN
750 g paddenstoelenmix
1 sjalot
1 teen knoflook
GARNITUUR
Atsinacress
*GROENTEBOUILLON
1 winterwortel
3 stengels bleekselderij
1 prei
1 ui
Peterselie, tijm, rozemarijn, laurier
peperkorrels
Bereiding
FLESPOMPOEN
Schik en maak de flespompoen schoon en snij in blokken.
Kook deze in de groentebouillon.
Giet af en blender de pompoen met alle overige ingrediënten.
Proef goed op smaak en voeg zout en peper toe.
Pak de trechter en de bijpassende zeef van de iSi-fles
Doe de puree door de zeef in de siphon.
Houd warm.
PADDENSTOELEN
Maak de paddenstoelen schoon en snij in niet te kleine stukken.
Snipper de sjalot en de knoflook
Fruit deze aan.
Voeg de paddenstoelen toe en bak kort.
GROENTEBOUILLON
Maak alle groenten schoon.
Snijd fijn of hak in de keukenmachine.
Zet aan in een beetje zonnebloemolie.
Blus af met water en laat 1 uur trekken.
Zeef.
PRESENTEREN
Zet twee patronen in de iSi-fles.
Schud telkens goed.
Doe wat paddenstoel in een kommetje.
Spuit de espuma erover heen.
Werk af met cress.
