Ingrediënten
GARNALENSOEP
30 GAMBA’S
2 RODE CHILIPEPERS
30 GR KORIANDERSTELEN
3 STENGELS CITROENGRAS
50 GR LAOS
10 LIMOENBLAADJES
2 LT. KIPPENFOND
200 GR CHAMPIGNONS
6 SJALOTTEN
3 LIMOENEN
6 EL VISSAUS
KORIANDERBLAADJES
THAISE BASILICUMBLAADJES
Bereiding
Garnalensoep
Pel de gamba’s en bewaar ze in de koeling. Bewaar de schalen en eventueel koppen. Snij citroengras en laos fijn. Doe kippenbouillon met garnalenschalen, chilipepers (verwijder zaadjes en zaadlijsten), koriander, citroengras, laos en limoenblaadjes in een pan en breng aan de kook. Laat 20 minuten trekken en zeef de soep. Snij champignons en sjalotten klein en voeg bij de soep. Breng aan de kook en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de garnalen toe en laat enkele minuten pocheren. Breng op smaak met sap van de limoenen en vissaus.
Eindbewerking en presentatie
Verdeel de soep over de borden en strooi de koriander en basilicum over.
We drinken er bij
Riesling: Lorenz Lagen Tatort Brückes Regio: Nahe
We drinken de wijn van het eerste gerecht door.