Ingrediënten
GEITENKAASMOUSSE
350 g geitenkaas met honing
2 dl slagroom
6 g gelatine
KRUIDENOLIE
30 g basilicum
30 g kervel
30 g platte peterselie
2 dl zonnebloemolie
Peper en zout
PAPRIKAGELEI
2 scheutjes olijfolie
1 sjalot
2 rode puntpaprika’s
350 ml water
2 el suiker
6 g gelatine
witte peper en zout
BLADERDEEGSTENGEL
1 vel bladerdeeg
1 eidooier
Zwarte sesamzaadjes
KLETSKOP
200 g harde geitenkaas in 1 stuk
Bereiding
GEITENKAASMOUSSE
Week de gelatine in ijswater.
Verwarm de geitenkaas licht en roer deze glad met de handmixer.
Klop de slagroom lobbig, schep deze door de geitenkaas.
Knijp de gelatine uit en smelt deze in een pannetje.
Meng door het geitenkaasmengsel.
Stort het mengsel in vormpjes.
Zet in de vriezer.
KRUIDENOLIE
Pureer de kruiden met de olie in de blender.
Passeer door een fijne zeef.
PAPRIKAGELEI
Week de gelatine in ijswater.
Snipper het sjalotje fijn en fruit aan in de olijfolie.
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes, voeg toe en laat zachtjes meefruiten.
Giet het water erbij, voeg de suiker toe en laat 15 min zachtjes koken.
Pureer het mengsel met de staafmixer en passeer door een grove zeef.
Verwarm opnieuw en voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe aan het mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de gelei in kleine vormpjes.
Zet in de vriezer.
BLADERDEEGSTENGEL
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopte eidooier en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Snijd in reepjes van 0,5 cm en bak goudbruin in een oven van 200° C.
Leg de reepjes op een bakmatje. Leg er een bakmatje en een bakplaat bovenop en zet zo in de oven. Dit voorkomt dat het deeg gaat rijzen.
KLETSKOP
Verwarm de oven voor op 180° C.
Verwijder de korst van de geitenkaas.
Rasp de kaas met een grove rasp.
Maak van de geraspte kaas 15 gelijke rondjes op een met een bakmatje beklede bakplaat.
Bak deze rondjes in ca. 12 min in de oven licht bruin.
Haal de rondjes voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op keukenpapier.
PRESENTEREN
Haal de mousse en de paprika gelei tijdig uit de vriezer en meteen uit de vormpjes.
Leg de mousse op de kletskop.
Leg de paprikagelei op de mousse.
Leg er voor het uitserveren een bladerdeegstengel bij.
Giet een beetje kruidenolie om de mousse heen.
