Ingrediënten

750 GR BABY INKTVISJES
5 LIMOENEN
1 TL WITTE PEPER
5 SJALOTTEN
3 TENEN KNOFLOOK
2 GROENE LOMBOKS
1 RAWIT
3 CM VERSE GEMBER
3 CM KOENJIT
1 TL TAMARINDESAP
3 KEMIRINOTEN
1 TL TRASSI
5 LIMOENBLAADJES
5 DL KOKOSROOM
1 TAKJE CITROENBASILICUM

Informatie over de gebruikte blaadjes, pepers en wortels

Kenus Pelalah – Inktvis met kokosmelk

Bereiding

Maak de inktvis goed schoon en snij deze in kleine stukjes (ook de tentakels). Marineer de inktvis in het limoensap, de witte peper en zout.
Pel de sjalotjes en de knoflook, verwijder van de lomboks en de rawits de steeltjes en desgewenst de zaadjes. Schil de gember en de koenjit. Snij alle voorbereide ingrediënten grof en wrijf ze met de kemirinoten en de trassi in een draai fijn tot een pasta in de Magimix. Verhit enkele lepels olie in een wok en fruit hierin de kruidenpasta ongeveer 2 minuten. Voeg de limoenblad toe en verwarm dit op hoog vuur. Giet de kokosmelk erbij, draai het vuur laag, voeg de citroenbasilicum en wat suiker toe, laat het geheel ongeveer 3 minuten sudderen en voeg op het laatste moment de inktvisringen toe en bak deze nog zeer kort mee.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel de inktvis over kleine kommen en serveer samen met de garnalen.