Ingrediënten

CLOUD CAKE

2 VANILLESTOKJES
1 TL XANTANA
50 GR SUIKER
100 GR BLOEM
50 GR MAÏZENA
50 GR SUIKER
400 GR PHILADELPHIA
80 GR BOTER
100 GR GLUCOSE
60 GR MELK
SNUIF ZOUT
8 EIEREN

KERSENSORBET

1 LT. KERSENCOULIS
150 GR CITROENSAP
CITROENRASP
1 TONKABOON (GERASPT)
50 GR SUIKER
5 GR CORTINA

KERSENSAUS

2,5 DL KERSENSAP
SCHEUT BALSAMICOAZIJN
1 DL CRÈME DE CASSIS
MESPUNT XANTANA

HAZELNOTEN

300 GR HAZELNOTEN

POEDERSUIKER
2 BAKJES HONNY CRESS

Kersen

Bereiding

Cloud cake

Haal de pitjes uit de vanillepeulen. Meng de vanillepitjes, Xantana en
suiker door elkaar in een vijzel tot alles helemaal verdeeld is. Meng bloem
en maïzena. Splits de eieren. Doe de Philadelphia, boter, glucose, melk en
een snuif zout in een pan en verwarm al roerend tot een gladde massa.
Klop het bloemmengsel door de massa. Voeg al kloppend de dooiers toe
aan het beslag. Klop de eiwitten niet te stijf en spatel door het beslag.
Knip en stuk bakpapier zodat het precies op de bodem van de cakevorm
past. Spuit de cakevormen in met bakspray. Zet een gastrobak met
kokend water onder in de oven. Giet het beslag in een springvorm. Bak
de cake 45 minuten in een oven van 120°C. Laat de cake in de oven iets
afkoelen met de deur op een kier. Haal de cake uit de vorm.

Kersensorbet

Meng alle ingrediënten en doe over in de ijsmachine. Draai er sorbet van
en maak er quenelles van. Doe de quenelles op een koude plaat en laat in
de vriezer verder opstijven.

Kersensaus

Breng kersensap, balsamicoazijn en crème de cassis aan de kook. Met
behulp van de staafmixer de saus iets binden met Xantana en laten
afkoelen.

Hazelnoten

Rooster hazelnoten op een bakplaat 10 minuten in een oven van 175°C
tot ze kleuren. Hak de noten grof.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel een laag poedersuiker over de cake met behulp van een zeef. Snij
de cake in punten. Leg een cakepunt op de borden. Maak een streep
kersensaus op de borden. Leg een hoopje hazelnoten op de borden met
daarop de kersensorbet. Versier met Honny cress.

We drinken er bij

Elysium Black Muscat 0,375L

Betere combinatie nauwelijks denkbaar.
Geurt heerlijk naar zoete rode vruchtjes, rozen en lichee. Rijke smaak
gaat samen met een frisse zoetheid; royaal fruit, sappig, fijne zuren. Drie
maanden rijping in vaten van Frans eiken
Elysium wordt gemaakt van de black muscat, in Europa ook bekend
onder de naam muscat hambourg. De wijn is met alcohol versterkt tot
15% en heeft een heerlijk frisse portachtige zoetheid.