Ingrediënten

MOZZARELLA

750 GR MOZZARELLA
5 EL OLIJFOLIE

BASILICUMOLIE

2 BOSSEN BASILICUM
2 DL ARBEQUINA OLIJFOLIE

TOMATENSORBET

2 KG TOMATEN
1 UI
3 EL RODEWIJNAZIJN
300 GR SUIKERSIROOP (1 OP 1)
ENKEL BLAADJES DRAGON
MESPUNT CAYENNEPEPER
ZOUT

PANE CARASAU

1 ZAKJE GIST
100 ML WARM WATER
270 GR BLOEM
185 GR SEMOLINABLOEM
2 TL ZOUT
200 ML WATER

BASILICUMCRESS

Mozzarella

Bereiding

Mozzarella

Doe de bollen mozzarella met de olijfolie in de Magimix. Draai de mozzarellabollen tot crème. Op tijd stoppen. Breng op smaak met zout en witte peper.

Basilicumolie

Doe de blaadjes van de basilicum kort in kokend water en daarna in ijswater. Goed afdeppen en in de blender. Voeg de olie toe en laat 5 minuten draaien tot een egale groene olie. Zeef de olie door een fijne zeef.
Tomatensorbet Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snij ze in blokjes. Doe de blokjes over in een pan en laat ze zachtjes tot de helft inkoken. Fruit de gesnipperde ui in wat olie glazig. Doe de tomaten samen met de uien in de Magimix en pureer. Voeg azijn, dragon, cayennepeper en suikersiroop toe en pureer helemaal glad. Breng op smaak met wat zout. Zeef en draai er sorbet van in de ijsmachine. Leg quenelles sorbet op de bevroren gastroplaat en laat verder opstijven in de vriezer.

Pane Carassau

Doe gist in het warme water en laat enkele minuten oplossen. Meng alle ingrediënten tot een deeg (of gebruik de KitchenAid). Kneed 2 minuten goed door en laat 15 minuten afgedekt rusten. Verwarm de oven voor op 250°C. Verdeel de helft het deeg in 15 bolletjes. Rol de bolletjes flinterdun uit (of gebruik de pastamachine). Bak het brood 3 minuten en keer om. Bak nog eens 2 minuten. Laat op een rek afkoelen. (Bak van de andere helft een broodje)

Eindbewerking en presentatie

Verdeel de mozzarellacrème over de borden. Spuit wat basilicumolie rondom de mozzarella. Leg een quenelle tomatensorbet op de mozzarella. Steek de (een stuk) pane carasau in de mozzarella. Versier met basilicumcress.

We drinken er bij

Azienda Venegazzu Veneto - Italië Prosecco Loredon

Deze prosecco werd tijdens Bubbles on the Beach niet voor niets als allerbeste uitgeroepen. Uitstekende bubbel met finesse, die perfect past bij dit mozzarella gerecht. De basilicumolie en tomatensorbet zijn beide moeilijk te combineren producten vwb wijn, maar deze mousserende wijn met een fijn floraal en licht fruitig aroma kan alles uitstekend aan. Bovendien is het altijd leuk om een nieuwe jaargang op de CCA te beginnen met een bubbeltje. Santé voor iedereen!