Ingrediënten

750 GR GARNALEN
375 GR SLAKKEN (BLIK)
15 KLEINE SJALOTJES
9 TENEN KNOFLOOK
2 RODE LOMBOKS
1 RAWIT
10 CM VERSE GEMBER
6 CM KENTJOER
10 CM KOENJIT
10 CM LAOS
3 TL TRASSI
2 TL KORIANDERPOEDER
2 EL PALMSUIKER
2 EL KOKOSOLIE
30 RONDE BANANENBLADEN
15 SALAMBLAADJES
COCKTAILPRIKKERS

Informatie over de gebruikte blaadjes, pepers en wortels

Palem Kakul – Garnalen en Slakken in bananenblad

Bereiding

Pel de garnalen en verwijder de darmen. Spoel de slakken af en laat ze uitlekken. Pel de sjalotjes en de knoflook, verwijder van de lomboks en de rawit de steeltjes en desgewenst de zaadjes, schil de gember, de kentjoer, de koenjit en de laos. Snij dit alles grof en wrijf het met de trassi, de koriander en zout in de draai tot een pasta in de Magimix. Myoteer de pasta. Vermeng de garnalen en de slakken met de kruidenpasta, de palmsuiker en de kokosolie en laat dit ongeveer 30 minuten in de koelkast intrekken.

Was de bananenbladen en dompel ze even in kokend water. Neem 2 bananenbladen en leg ze op elkaar. Vouw de bladen zodanig dat er bakjes gevormd worden en zet vast met cocktailprikkers. Leg een salamblaadje in de bakjes en verdeel de garnalenmassa hierover.

Eindbewerking en presentatie

Stoom de palem kakul in ongeveer 20 minuten gaar in de stoomoven (100°C) en leg de bakjes op de borden.

We drinken er bij

Bellinham Chenin Blanc

Ook hier weer een wijn die perfect past bij de pepers en andere tropische smaken, omdat de wijn zelf de geuren van tropisch fruit met zich meebrengt. Wijn met krachtige smaak, vol en rijp, mooie zuren, fijne bitters. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit Paarl, waar het warme, mediterrane klimaat zorgt voor een perfecte rijping van de chenin blanc.