Ingrediënten
GROENTEBOUILLON
7 LT. WATER
3 BOSPEENTJES
2 UIEN
2 STENGELS BLEEKSELDERIJ
MINESTRONESOEP
100 G BOSPEEN
100 G UIEN
100 G BLEEKSELDERIJ
100 G PREIEN
100 G ROSEVAL AARDAPPELS
100 G SPERZIEBONEN
5 GROENE ASPERGES
5 WITTE ASPERGES
100 G TUINBONEN
100 G DOPERWTEN
100 G WITTE BONEN (BLIK)
FLINKE SCHEUT OLIJFOLIE
½ BOS PETERSELIE
4 TENEN KNOFLOOK
ENKELE BLAADJES SALIE
STOKBROOD
1 STOKBROOD
GERASPTE PARMEZAANSE KAAS
Bereiding
Groentebouillon
Snij de groenten in stukken. Breng alles aan de kook en laat een uur trekken.
Minestronesoep
Snij alle groenten in dobbelstenen van gelijke grootte. Fruit ui en knoflook rustig in een flinke scheut olijfolie. Als het begint te kleuren, de wortelen, bleekselderij en prei toevoegen en laten kleuren. Voeg een paar lepels groentebouillon toe en laat aan de kook komen. Voeg aardappel, witte asperges, groene asperges en sperzieboontjes toe. Laat aan de kook komen. Voeg weer bouillon toe tot alles net onder staat. Voeg als laatste de doperwten, tuinbonen en witte bonen. Zorg dat alles net onder staat en laat zachtjes pruttelen. Proef of de groenten gaar zijn. Snij peterselie en salie fijn en roer door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Stokbrood
Snij het brood in plakjes en droog 10 minuten in een oven van 150°C.
Eindbewerking en presentatie
Verdeel de soep over de borden. Leg een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas midden in de soep. Geef er een plakje brood bij.
We drinken er bij
Pinot grigio Alto AdigeZie beschrijving van de flan.