Ingrediënten

GROENTEBOUILLON

7 LT. WATER
3 BOSPEENTJES
2 UIEN
2 STENGELS BLEEKSELDERIJ

MINESTRONESOEP

100 G BOSPEEN
100 G UIEN
100 G BLEEKSELDERIJ
100 G PREIEN
100 G ROSEVAL AARDAPPELS
100 G SPERZIEBONEN
5 GROENE ASPERGES
5 WITTE ASPERGES
100 G TUINBONEN
100 G DOPERWTEN
100 G WITTE BONEN (BLIK)
FLINKE SCHEUT OLIJFOLIE
½ BOS PETERSELIE
4 TENEN KNOFLOOK
ENKELE BLAADJES SALIE

STOKBROOD

1 STOKBROOD

GERASPTE PARMEZAANSE KAAS

Primi – soep

Bereiding

Groentebouillon

Snij de groenten in stukken. Breng alles aan de kook en laat een uur trekken.

Minestronesoep

Snij alle groenten in dobbelstenen van gelijke grootte. Fruit ui en knoflook rustig in een flinke scheut olijfolie. Als het begint te kleuren, de wortelen, bleekselderij en prei toevoegen en laten kleuren. Voeg een paar lepels groentebouillon toe en laat aan de kook komen. Voeg aardappel, witte asperges, groene asperges en sperzieboontjes toe. Laat aan de kook komen. Voeg weer bouillon toe tot alles net onder staat. Voeg als laatste de doperwten, tuinbonen en witte bonen. Zorg dat alles net onder staat en laat zachtjes pruttelen. Proef of de groenten gaar zijn. Snij peterselie en salie fijn en roer door de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Stokbrood

Snij het brood in plakjes en droog 10 minuten in een oven van 150°C.

Eindbewerking en presentatie

Verdeel de soep over de borden. Leg een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas midden in de soep. Geef er een plakje brood bij.

We drinken er bij

Pinot grigio Alto Adige

Zie beschrijving van de flan.