Ingrediënten

HANGOP

250 gram Turkse yoghurt 10%
1/2 ingelegde citroen

KANEEL-KARDEMON-ROOMIJS

400 g volle melk
22 g magere melkpoeder
175 g room van 35% vet
95 g suiker
30 g dextrose
1 eidooier
0,75 g Locust
0,75 g Guargom
1 g Cortina
3 pijpjes kaneel
3 peulen kardemon

TARTE TATIN

Ingrediënten deeg
400 g bloem type 55
200 g koude boter
160 g fijne suiker
1 ei
grof zout
1 stokje vanille
Vulling
6 kleine elstar appels
1 limoen
160 g boter
200 g poedersuiker
3 g kaneelpoeder

KLETSKOP

30 g zachte boter

100 g witte (basterd)suiker

20 g melk

kaneel

zout

30 g walnoot

50 g bloem

CRUMBLE

30 g suiker
30 g boter
30 g amandelmeel
30 g walnoten
limoenschilschaafsel

INGELEGDE ELSTAR

2 Elstars
50 g balsamicoazijn

APPELBOLLETJES

2 Elstars
boter
limoensap

GEKARAMELLISEERDE WALNOTEN

50 g walnoten
100 g fijne kristalsuiker
10 g water
kleine satehprikkers
1 stuk piepschuim

Naar keuze wijn of cocktail

COCKTAIL

250 g appelcider

50 g calvados

175 g ginger ale
kaneel
nootmuskaat
15 kaneelstokjes

GARNITUUR

Atsina cress

 

Tarte tartin à l’autumn

Bereiding