Ingrediënten

TARTELETTE

1 PAK BRICKDEEG
OLIJFOLIE
TARTELETTE VORMPJES

CASHEWNOTENCRÈME

125 G CASHEWNOTEN
25 G TAHIN
½ CITROEN

1 BAKJE BROCCOLI CRESS

Tartelette

Bereiding

Tartelette

Steek rondjes uit het vel brickdeeg. Kwast de rondjes in met olijfolie. Leg twee rondjes op elkaar en leg ze op een tartelette vormpje. Druk een tweede vormpje op de eerste. Maak een stapel van 11 tartelettes hoog; eindig met een leeg vormpje. Leg het stapeltje op een gastroplaat. Leg een gewichtje (blikje tomatenpuree) op de bovenste lege tartelette vormpje. Bak de tartelettes 15 minuten goudbruin in een oven van 175°C. Laat even afkoelen en haal de tartelettes uit de vormpjes. Maak 15 tartelettes.

Cashewnotencrème

Week de noten 1 uur in ruim water. Giet de noten af en doe in de Magimix en draai glad. Voeg tahin toe en draai nog wat. Voeg sap van een halve citroen toe en verdun de pasta tot een crème met koud water. Breng op smaak met zout en peper. Doe over in een spuitzak.

Eindbewerking en presentatie

Spuit cashewnotencrème in de tartelettes. Versier met een blaadje cress. Dien samen op met de pani puri. Dien direct op.

We drinken er bij

CAVA BRUT RESERVA Can Maciá Bohigas, Conca de l’Anoia, Penedès, Spanje

Hoe kan je het jubileummenu beter beginnen dan met een elegante bubbel, die niet onder doet voor menige champagne. Deze Cava van Bohigas is een topper. Mooi gevonden door De Logie.
De drie autochtone druivenrassen xarel-lo, macabeo en parellada zijn verantwoordelijk voor deze opwekkende heerlijkheid met zalige zachte mousse, die menigeen laat jubelen.