Ingrediënten

DEEG

500 GR MAISBLOEM
5 EL BLOEM
2 TL ZOUT
HEET WATER

TORTILLA PERS

Tortilla’s

Bereiding

Deeg

Meng maisbloem, bloem en zout met ½ glas heet water in de Magimix tot een korrelig deeg. Voeg beetje voor beetje heet water toe tot het deeg pakt. Kneed tot een stevig deeg ontstaat. Laat het deeg 20-30 minuten rusten. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een pingpongbal.

Verwarm twee RVS pannen op middel hitte.
Leg een balletje deeg tussen bakpapier in de tortillapers. Druk/knijp het balletje tot een dunne tortilla. Druk hard zodat een zo dun mogelijke tortilla ontstaat en verwijder het bakpapier. Doe de tortilla direct over in de hete pan en draai om na 30 seconden. Laat de tortilla ongeveer 1 minuut bakken aan iedere kant.
Wikkel de tortilla’s in een theedoek en houd warm in de warmhoudkast.

Eindbewerking en presentatie

Geef een tortilla bij de zeebaars, kwartel en sucade.

We drinken er bij

Don Julio® Reposado Tequila 750 ml Bottle

Bij sommige van de gerechten kan gekozen worden voor een borrelglaasje Tequilla. (b.v. de zeebaars)

 

Afrekenen per glas. (€5,–)

Deze Tequila is van 100% agave (hoogste kwaliteit) en heeft 8 maanden gerijpt in Amerikaans eiken.

Tequila wordt gemaakt in het gebied rond Santiago de Tequila, een stad in de Mexicaanse staat Jalisco in het westen van het land. Tequila is de naam van bepaalde soort mescal: dit is een verzamelnaam voor elke alcoholische drank die uit het sap van de agave wordt gedistilleerd. Bijzonder aan tequila is dat de alcohol bekomen wordt door fermentatie met de Zymomonas mobilis-bacterie en niet door gisten. De productieregio en de agavesoort zijn de enige details die tequila onderscheiden van andere mescals. De naam tequila is een beschermd handelsmerk en mag alleen gedragen worden door mescals uit de streek rond Santiago de Tequila en dragen de titel Hecho en México (‘made in Mexico’).

Tequila moet voor minstens 51% uit agavesap bestaan. De rest is meestal suikerriet. Deze tequila’s worden ook mixto genoemd. Hoge kwaliteit tequila’s bestaan voor 100% uit Agave tequilana.