Ingrediënten
PAPRIKA-CRÈME
2 rode paprika’s
olijfolie
cayennepeper
zout
ZOETE AARDAPPELPREISOEP
zonnebloemolie
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
3 preien
2 zoete aardappelen (oranje)
grof zout
cayennepeper
800 g kippenbouillon
50 g gehakte verse bladpeterselie
PLATTE BOSUIBROODJES
1 bos lente-ui
1 knoflookteentje
ca 5 cm verse gember
215 g bloem
koriander
zonnebloemolie
zout
WONTON
1 pakje wonton-velletjes
125 g kalfsgehakt
7 g knoflook, geperst
7 g gember, geraspt
peper, zout
aardappelzetmeel
PANI PURI
20 pani puri
400 g diepvries frambozen
60 g suiker
Cayennepeper
GARNITUUR
Vene cress
Bereiding
PAPRIKA-CRÈME
Omwikkel de paprika’s met alumiumfolie en doe in een 180 graden oven, 45 min
Verwijder de velletjes van de paprika’s, pureer in de keukenmachine met de overige ingrediënten en doe over in een spuitzak.
ZOETE AARDAPPELPREISOEP
Gebruik van de prei de witte en lichtgroene delen, gespoeld, gedroogd en in dunne plakken gesneden. (Geef de donkere delen door aan het tussengerecht.)
Snij de ui en knoflook fijn. Fruit met de prei aan in weinig olie.
Schil de zoete aardappelen, snijd in grove brunoise en voeg samen met cayennepeper toe en bak nog even mee.
Voeg fijngehakte peterselie en bouillon toe, breng aan de kook, dek af en laat op laag vuur sudderen tot gaar. Proef en breng op smaak.
PLATTE BOSUIBROODJES
Snijd lente-ui in dunne schijfjes, pers knoflook uit, rasp gember en bak in wat olie zacht.
Meng in een kom met de bloem, 3 g zout en de fijngesneden koriander.
Roer er geleidelijk kokend water bij tot een luchtig deeg. Voeg de lenteui, knoflook en gember toe. Kneed het deeg tot het glad is. Laat een kwartiertje rusten.
Rol dun uit tussen twee vellen bakpapier. Haal het bovenste vel papier weg, snijd met een pizza-mes (schijfmes) een groot vierkant van het deeg.
Laat de buitenzijde van het deeg zitten. Verdeel het vierkant in smalle strookjes van ongeveer 1 cm breed. (18 x 1 cm is een mooie maat voor de broodjes).
Bak af in een oven van 170°C, laat afkoelen en breek de strookjes brood los.
WONTON
Meng het gehakt met de knoflook, gember en breng op smaak. Vul de wonton-velletjes met het gehaktmengsel en gaar in kokend water.
Bewaar met wat van het kookwater op kamertemperatuur.
PANI PURI
Doe de frambozen met suiker in een pan en laat inkoken tot gewenste dikte.
Zeef de pitjes uit de saus, voeg cayennepeper toe totdat de puree goed pittig is en doe over in een spuitzak en koel.
PRESENTEREN
Frituur de pani puri, maak een gaatje in het kussentje en vul het met de bereiding van framboos.
Warm de wonton en de soep op.
Gebruik een spaghettibord. Leg een wonton in het midden. Schep de soep daaromheen. Maak het bosuibroodje op met enkele dopjes paprikacreme, de pani puri en wat vene cress.
Zet op de rand van het bord twee kleine dopjes paprika-crème en plaats hierop het broodje. Serveer direct.
Eetadvies: neem eerst wat soep met de wonton, daarna de pani puri, dan weer wat soep en begin dan aan het broodje.
