Makreel rilette met hangop

1web

MAKREEL RILETTE

750 GR GEROOKTE MAKREEL

300 GR HANGOP

3 EL DILLE GLADDE MOSTERD

AARDAPPELZALF

750 GR KRUIMIGE AARDAPPELS

300 GR HANGOP

OLIJFOLIE

CITROEN

AARDAPPELCHIPS

3 TRUFFELAARDAPPELS

APPEL-KNOLSELDERIJSALADE

1 GRANNY SMITH APPEL

100 GR KNOLSELDERIJ

2 EL HANGOP

 

RUCOLA CRESS

MUSTARD CRESS

WE DRINKEN ERBIJ:

Domaine de La Baume Sauvignon Blanc

Makreel rilette

Pluk de gerookte makreel. Let goed op de kleine graatjes. Laat 30 stukjes van 1 cm heel. Prak de makreel fijn en roer de hangop erdoor. Breng op smaak met gehakte dille, mosterd, zout en peper.

Aardappelzalf

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook goed gaar in gezouten water. Wrijf de aardappels door een zeef en roer de hangop erdoor. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper. Doe de zalf over in een spuitzak.

Aardappelchips

Was de truffelaardappels en snij ze in dunne plakjes op de snijmachine (met schil). Frituur de chips krokant in een laagje olie en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.

Appel-knolselderijsalade

Snij appel en knolselderij in flinterdunne julienne. Maak direct aan met hangop en breng op smaak met zout en peper.

Eindbewerking en presentatie

Leg een quenelle makreel rilette op de borden. Spuit dopjes/hoopjes aardappelzalf op de borden. Versier met appel-knolselderijsalade en de cress soorten. Steek er truffelaardappelchips in het gerecht.

Bij het vetje van de makreel deze moderne, minerale witte wijn uit de Franse Languedoc. De goudgroene wijn heeft aroma’s van limoen, roze grapefruit en asperges. De smaak is intens en mineralig met een zoete frisheid en verrassend lange afdronk. Domaine de La Baume Sauvignon Blanc wordt voor 100% gemaakt van eigen Sauvignon Blanc druiven uit de wijngaarden van het Domaine zelf. De wijn wordt modern gevinifieerd middels een pneumatisch pers met koude stabilisatie en koele fermentatie met daarna een tijdje rijping in RVS vaten. De wijn heeft opvallende, aromatische geuren van limoen, roze grapefruit en asperges met intense en minerale smaken en een zoete frisheid op het gehemelte.

voor 15 personen