Receptuur van: Menu november 2010

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Brie

    • 1 kg brie van de mat

    Port

    • 2 dl rode port

    Toastjes

    • 1 stokbrood
    • olijfolie

    Eindbewerking en presentatie

    • veldsla
    • Maldonzout
    • Szechuanpeper

    Omschrijving

    Briemousse

    Zorg dat de kaas zo koel mogelijk is!
    Snij de korst zuinig van de brie. Snij de zachte kaas in dobbelsteentjes. Doe in een mengkom en klop met de handmixer tot een romige “mousse” ontstaat. Schraap regelmatig de zijkanten. Doe het in de koeling tot gebruik. Gebruik een natte dessertlepel om quenelles te maken. Grill de korsten onder de salamander tot goudbruin en krokant en gebruik ze als borrelhap.

    Portstroop

    Laat de port zeer zachtjes inkoken tot stroopdikte. Als het te hard gaat, zal de smaak te scherp worden. Laat het afkoelen en doe het over in een doseerfles.

    Toastjes

    Snij het stokbrood in zeer dunne plakjes op de snijmachine (stand 1). Kwast beide zijden van de plakjes licht in met olijfolie en bak goudbruin in een oven van 175°. Maak 30 toastjes.

    Veldsla

    Verwijder de worteltjes van de veldsla. Was het zorgvuldig en slinger droog. Maak het aan met een beetje olijfolie.

    Eindbewerking en presentatie

    Maak een paar strepen portstroop op een bord. Leg twee quenelles brie op toast midden op het bord. Leg een pluk veldsla naast de brie. Maal er een draai szechuanpeper over en een paar vlokken Maldonzout.