Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
Lamsvlees
- lamsracks 45 botjes
- 4 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- 5 teentjes knoflook
Aardappelkoekjes
- 600 gram aardappelen
- scheut melk
- scheut slagroom
- 40 gram bloem
- 4 eiwitten
- 2 eieren
- gehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- geklaarde boter
Lamsjus
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 8 dl lamsfond
- 10 takjes verse oregano
Rode lof
- 8 Struikjes rode lof
- balsamicoazijn
Tomaten
- 15 tomaten
- snufje snuifje suiker
- 4 teentjes knoflook
- tijm en rozemarijn
- 4 dl olijfolie
Omschrijving
Lamsvlees
De lamsracks op hoog vuur bruin bakken aan alle kanten. Tijdens het bakken de knoflook, tijm en rozemarijn toevoegen. (let op verbranden!). Het vlees laten garen in een oven van 50°. (Oven met open deur even ‘downcoolen’)
Aardappelkoekje
Aardappelen gaar koken en met de pureeknijper pureren. Roer de bloem, melk, room en eieren erdoor tot een mooi, niet te dun beslag. Kruiden met zout en peper en verder op smaak brengen met knoflook en peterselie. Laat het 1 uur rusten en bak er daarna 45 koekjes van in geklaarde boter vlak voor het uitserveren.
Lamsjus
Fruit de fijngesnipperde sjalot en knoflook aan. Voeg de lamsfond toe en laat zachtjes inkoken. Voeg op het laatst de takjes oregano toe.
Rode lof
Snijd de struiken rode lof in de lengte doormidden. Grill ze aan de snijkant tot ze karameliseren. Grill de bolle kant kort. Sprenkel er weinig balsamico azijn over en een beetje zout.
Gekonfijte tomaten
Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en plaats ze op een gaatjesbakplaat met de bolle kant naar boven. Strooi er wat suiker, zout en peper over en wat tijm en rozemarijn. Mixer de olijfolie met de knoflook in de Magimix. Besprenkel de olie over de tomaten. Laat in ca. 1 uur konfijten in een oven van 100° met een opvangbak onder de gaatjesbak!.
Eindbewerking en presentatie
Snijd de lamsracks in kotelletjes. Leg een stuk rode lof midden op een verwarmd bord. Verdeel de tomaatjes tegen de lof aan. Leg de kotelletjes en 3 aardappelkoekjes tegen de groenten aan. Schenk er ruim saus omheen.
We drinken erbij:
Perrièrese