Receptuur van: Menu april 2014

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Noordzeekrab

    • 8 noordzeekrabben
    • 1 ui
    • 1 wortel
    • 2 stengels bleekselderij
    • 2 takjes tijm
    • 2 Blaadjes laurier
    • 1 glas witte wijn
    • 250 gram doperwten
    • 1 avocado
    • 1 el sushiazijn
    • 2 el olijfolie
    • 2 el druivenpitolie
    • 1/2 rose grapefruit

    Tzatziki

    • 1 komkommer
    • 1 knoflookteen
    • 100 gram Griekse yoghurt
    • 1 dl vinaigrette
    • 6 Blaadjes munt
    • 6 Blaadjes koriander
    • dragonazijn
    • 1 ei
    • 1 el mosterd
    • 2 el azijn
    • 3 dl zonnebloemolie
    • corail van de krabben

    Krabpakketjes

    • 1 komkommer
    • 5 Blaadjes koriander
    • krabvlees

    Eindbewerking en presentatie

    • 2 granny smith appels

    Omschrijving

    Noordzeekrab

    Snij groenten klein en breng met water en witte wijn aan de kook. Laat 20 minuten trekken. Voeg krabben toe aan kokend court-bouillon en haal van het vuur. Laat de krabben 20 minuten afkoelen in de bouillon. Haal vlees en corail uit de krabben.

    Crème van doperwten

    Kook doperwten in gezouten water. Doe erwten, avocado en sushiazijn in de Magimix en pureer. Voeg olijfolie en druivenpitolie toe en draai tot een crème. Wrijf de crème eventueel door een zeef en breng op smaak met zout, peper en sap van grapefruit.

    Tzatziki

    Blancheer de knoflook kort. Hak komkommer en knoflook fijn. Meng yoghurt en vinaigrette met de komkommer. Snij munt en koriander fijn en roer door de komkommer. Breng op smaak met zout, peper en dragonazijn.

    Mayonaise

    Maak de mayonaise op de bekende manier. Voeg de corail toe en draai tot het glad is. Breng op smaak met zout en peper. Hou enkele eetlepels apart voor de krab en doe de rest over in een spuitzak.

    Krabpakketjes

    Snij de komkommer in 10 cm lange stukken. Trek er dunne plakjes met dunschiller of kaasschaaf van. Meng de krab met enkele eetlepels mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Leg twee stukken komkommer kruislings op de werkplek. Beleg het met een lepeltje krabmengsel en leg een blaadje koriander op de krab. Vouw de pakketjes dicht. Maak 30 pakketjes.

    Eindbewerking en presentatie

    Schil de appels en snij ze in kleine brunoise. Leg twee pakketjes krab-komkommer tegen elkaar op een bord. Leg wat appel brunoise tegen de pakketjes. Plaats een bolletje tzatziki op het bord. Spuit dotjes doperwtencrème en mayonaise rondom.

    We drinken erbij:

    1020101000000_domaine_baumard_cr_mant_de_loire_carte_turquoise_brutDomaine des Baumard Brut Crémant de Loire Carte Turquoise

    Bij de komkommer (vraagt om fris) en de krab (vraagt om rond) zou je eventueel de riesling door kunnen drinken, maar wij vinden het aangenamer om de mond fris te krijgen met een bubbel. En dan een hele mooie. Na de stevige riesling nu een prachtige crémant uit de Loire. De cabernet franc wordt als blanc de noirs verwerkt, zonder inweking van de schillen, zodat de sappen kleurloos blijven. Na een tweede gisting op fles (m

    U kunt deze wijn online bestellen bij De Gouden Ton voor € 17,50. Bestel hier