Receptuur van: Menu mei 2104

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Pastadeeg

    • 300 gram bloem
    • 3 eieren
    • snufje zout
    • 3 el olijfolie

    Spinazie

    • 1 kg spinazie
    • 2 sjalotten
    • 1 teentjes knoflook
    • 100 gram Parmezaanse kaas

    Avocadocrėme

    • 3 rijpe avocado's
    • 1 el olijfolie
    • 2 el sushiazijn

    Algenschuim

    • 2 dl dashibouillon
    • 20 gram ovoneve
    • 5 gram algenpoeder

    Oesters

    • 15 Gillardeau oesters
    • 100 gram boter

    Eindbewerking en presentatie

    • affilla cress

    Omschrijving

    Pastadeeg

    Draai pastadeeg van alle ingrediënten in de Magimix. Laat 30 minuten rusten en maak er dunne vellen van met de pastamachine. Kook de vellen gaar in gezouten water. Laat de vellen direct afkoelen in koud water.

    Spinazie

    Stoof de spinazie gaar met de gesnipperde sjalotten en fijngehakte knoflook. Breng op smaak met zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas.

    Cannelloni

    Snijd de pastavellen in stukken van 6×9 cm. Vul de pasta met de spinazie en rol stevig op tot een cannelloni. Leg de cannelloni op een geoliede gastrobak. Dek af en zet in de warmhoudkast tot gebruik.

    Avocadocrème

    Doe alle ingrediënten in de Magimix en draai glad. Voeg eventueel nog olie en azijn toe tot de avocado smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.

    Algenschuim

    Doe alle ingrediënten in de Magimix en draai tot een luchtige schuim. Doe over in een spuitzak en spuit er dotjes van op siliconenmatjes. Maak 3 schuimpjes per persoon. Laat de schuimpjes drogen in een oven van 90°C.

    Oesters

    Haal de oesters uit de schelpen en vang het vocht op. Breng een bodempje oestervocht aan de kook en voeg kloppend blokjes boter toe tot een “beurre monté” ontstaat.

    Eindbewerking en presentatie

    Verwarm beurre monté tot 70°C en verwarm de oesters er 3 minuten er in op. Laat het niet te heet worden. Leg een cannelloni op de borden. Leg een oester op de cannelloni. Decoreer met toefjes avocadocrème, algenschuimpjes en Affilla cress.

    We drinken erbij:

    Santa Marta Bodegas , Spanje Dit complexe gerecht vraagt eigenlijk om drie verschillende wijnen. De een die op kan tegen het ziltige van de oester en een ander die aansluit bij het zalvende van de avocadocrème en een derde die het weerbarstige van de spinazie kan weerstaan. Deze wijn van de godellodruif komt het dichtst bij een wijn die de drie elementen verbindt.

    De godello is een druif die bijna verdwenen was, pas de laatste jaren is er opnieuw aandacht voor. Witgeel, neus van citrus en kalk, na walsen ook rijper fruit zoals appel en peer. De aanzet is licht en fris, daarna komt iets meer mondvulling. De afdronk is beendroog met opnieuw de citrustoets.

    Originele frisse wijn, breed inzetbaar. De wijngaarden liggen op de oevers van de Sil, op een bodem van ijzerhoudende klei en vooral leisteen, op 400-600 m hoogte. Het klimaat is mediterraans met een sterke invloed van de Atlantische oceaan. De zomers zijn warm en vaak droog, de rest van het jaar is kil en mistig. De stokken zijn gesnoeid in Cordon en zijn gemiddeld 25 jaar oud.