Receptuur van: Menu december 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Passievruchtschuim

    • 100 gram passievruchtcoulis
    • 200 mililiter water
    • (minder dan) 100 gram
    • 7 Blaadjes gelatine

    Parmaham

    • plakjes parmaham

    Eindbewerking en presentatie

    • Blaadjes tijm

    Omschrijving

    Passievruchtschuim

    Kook water met suiker op tot een siroop. Voeg passievruchtcoulis toe en laat nog even doorkoken. Voeg gewelde gelatineblaadjes toe en roer tot ze opgelost zijn. Doe de massa over in een bekken en laat 15 minuten op kamertemperatuur komen. Klop dan met de handmixer of de Kitchenaid de massa schuimig tot een consistentie van dikke yoghurt. Doe de massa over in een bak zodat er een laag van 3 cm ontstaat en laat verder opstijven in de koeling. Steek er rondjes van 5 cm doorsneden van met behulp van een uitsteekring.

    Parmaham

    Steek 35 rondjes (5 voor de breek) van 6 cm Ø uit de plakjes parmaham. Doe dat door met een mes langs de steker te snijden. Gebruik de afsnijdsels voor de crumble bij de kikkerbillen. Leg de rondjes op bakpapier en bak ze krokant in een oven van 125°. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.

    Eindbewerking en presentatie

    Maak een sandwich van twee rondjes parmaham met daartussen een rondje passievruchtschuim. Leg vertikaal op een bord en leg enkele blaadjes tijm op het schuim. Dien samen op met de blini.

    We drinken erbij:

    Prosecco Brut Conti d’Arco

    Mooie start van het kerstmenu: De kleur is strogeel, en de mousse is fijn parelend. In de neus ontwaren we een bloemetjesbouquet en ook gekonfijt fruit. De smaak is zuiver, lieflijk, met een spoortje natuurlijk zoet. De finale is aromatisch en laat de mond verkwikt achter.