Receptuur van: Menu maart 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Tuilles

    • 250 gram Parmezaanse kaas
    • lege eierdoos

    Geitenkaasmousse

    • 150 gram zachte geitenkaas
    • 6 tot 8 el slagroom
    • 1 el platte peterselie

    Eindbewerking en presentatie

    • 1 el gesneden bieslook

    Omschrijving

    Parmezaantuilles

    Rasp de Parmezaanse kaas. Plaats een ring van 6 cm op een siliconenmatje. Doe een eetlepel geraspte kaas in de ring en verspreid de kaas met je vinger in de ring. Bak 8 tot 10 minuten in een oven van 160° tot goudbruin. Haal ze uit de oven en laat heel even afkoelen. Druk de tuilles voorzichtig in een eierdoos om een bakje te maken.

    Geitenkaasmousse

    Doe de geitenkaas in de Magimix en draai tot het zacht is. Voeg de slagroom toe tot een zachte mousse ontstaat. Roer de gesneden peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe het over in een spuitzak met kartelmond.

    Eindbewerking en presentatie

    Verdeel de mousse over de tuilles en verdeel er enkele ringetjes bieslook over.

    We drinken erbij:

    POJER E SANDRI, Sauvignon

    een frisse sauvignon uit Trentino. Naast de kenmerkende SB smaken fruitige tonen van perzik en de geur van verse vijgen. Wijngaard ligt hoog in Noord Italië. Vandaar de mooie frisheid.