Ingrediënten

GROENTEBOUILLON

1 UI
2 STENGELS BLEEKSELDERIJ
1 WORTEL

GEVULDE SJALOT

15 BANAANSJALOTTEN
1 LT GROENTEBOUILLON
1 FLES WITTE WIJN
5 TOMATEN
1 WITBROOD
250 GR FETA
¼ BOS PLATTE PETERSELIE
4 TENEN KNOFLOOK
5 BOSUIEN
5 EL OLIJFOLIE

PAPRIKASAUS

6 GEROOSTERDE PAPRIKA’S
7,5 DL BOUILLON VAN DE UIEN
100 GR BOTER
100 GR WITTE WIJN
1 TEEN KNOFLOOK
2 SJALOTTEN

Gevulde banaansjalot met paprikasaus

Bereiding

Groentebouillon

Doe alle ingrediënten in de Magimix en draai fijn. Doe over in een
pan en giet 1½ liter water erbij. Breng aan de kook en laat 15
minuten trekken. Zeef de bouillon.

Gevulde banaansjalot

Snij boven- en onderkant van de sjalotten. Snij de sjalotten
overlangs tot de helft in en pel 15 grote rokken van de sjalotten
(doe een paar extra). Kook de rokken zacht in de witte wijn en
groentebouillon.

De tomaten plisseren en concassé snijden. Maal brood tot kruim
in de Magimix. Verkruimel de feta en snij de peterselie, knoflook
en bosui fijn. Meng alle ingrediënten en roer olijfolie door het
mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vul de rokken royaal
met de vulling. Leg de sjalotten met de naad naar beneden op een
met olijfolie ingevette bakplaat.

Giet een beetje bouillon op de bakplaat en gaar de gevulde
sjalotten in ongeveer 30 minuten in een oven van 180° C tot de
sjalotten gekleurd zijn.

Paprikasaus

Zet de knoflook en sjalot aan in olijfolie. Blus af met witte wijn en
laat inkoken. Voeg de paprika’s (bewaar het vocht) en bouillon toe
en laat 10 minuten pruttelen. Draai de paprika glad in de blender
en voeg boter toe. Breng op smaak met zout en houd warm.

Eindbewerking en presentatie

Maak een spiegeltje van paprikasaus. Leg een gevulde ui in de saus.

We drinken er bij

PAYS D’OC Chenin Blanc ‘Terroirs’ Luc Pirlet

De gevulde ui en de parikasaus hebben duidelijk zoete tonen en natuurlijk het pittige van de pepers. Daar zoek je een wijn bij met zoete tonen, maar tegelijkertijd frisheid biedt. WE hebben gekozen voor een Chenin Blanc uit de Pays d’Oc. De druif Chenin Blanc’ is misschien wel de meest veelzijdige druif. Het gaat van een droog tot weelderig zoet met alle tussenliggende halfdroge variaties. Deze van Luc Pirlet is een droge witte wijn, maar met nog heel duidelijk zoete tonen die bij de Chenin Blanc horen. De druiven zijn afkomstig van hoger gelegen wijngaarden tegen de uitlopers van de Pyreneeën. Hij is fijn en complex en zijn volle smaak bevat veel fruitimpressies, heerlijk fris!