Ingrediënten

KREEFT

4 KREEFTEN

KREEFTENGLACÉ

KREEFTENPANTSERS
½ WORTEL
2 EL TOMATENPUREE
2 TAKJES TIJM
1 LT WATER

VULLING

KREEFTENVLEES
KREEFTENGLACÉ
1 EL SJALOT
½ BOS BIESLOOK
200 GR MASCARPONE

CRÊPES

250 GR BLOEM
6 EIEREN
1 LT MELK
8 EL BOTER
5 EL BIESLOOK

WORTEL-GEMBERSAUS

1,5 KG WINTERWORTEL
3 CM GEMBER
SCHEUT SLAGROOM
150 GR BOTER

4 BAKJES AFFILLA CRESS

Kreeft in flensjes

Bereiding

Kreeft

Breng 5 liter water met 2 dl azijn aan de kook. Doe een kreeft in een lege pan en schenk er het kokend water over. Laat 2-3 minuten trekken en haal de kreeft eruit. Breng het water opnieuw aan de kook
en herhaal voor de rest van de kreeften. Haal het kreeftenvlees uit de pantsers als de kreeften nog warm zijn.

Kreeftenglacé

Hak de pantsers klein en zet ze aan in olie in een ruime pan. Let op dat ze niet verbranden. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat 1 uur trekken. Zeef en kook in tot een paar eetlepels overgebleven is.

Vulling

Snijd het kreeftenvlees klein. Roer de gesneden bieslook, kreeftenglacé, fijngesnipperde sjalot en mascarpone door. Breng op smaak met zout en peper. Zet het in de koeling.

Crêpes

Klop de eieren en melk los. Doe de bloem en een beetje zout in een kom en klop de melk erdoor. Klop daarna de gesmolten boter erdoor. Zeef en roer de gesneden bieslook door het beslag. Bak de flensjes dun in een met olie bestreken pan. Laat ze nauwelijks kleuren. Vul ieder flensje met een bolletje kreeft en vouw rondom dicht. Plaats ze op een beboterde bakplaat met de vouwklant naar beneden. Strijk een beetje boter op de flensjes en zet in de koeling.

Wortel-gembersaus

Maak wortel-gember sap in de sapcentrifuge. Breng het sap aan de kook en laat langzaam tot de helft inkoken. Roer de slagroom erdoor en laat binden. Klop vlak voor uitserveren de klontjes boter erdoor. Breng op smaak met zout.

Eindbewerking en presentatie

Verwarm de flensjes 8-10 minuten in een oven van 175°C. Verspreid wat wortel-gembersaus over de borden. Leg de crêpes midden in de saus. Plaats een plukje Affilla cress boven op ieder crêpe.

We drinken er bij

CHATEAU FUISSÉ MACON VILLAGE

Zie aardpeer met garnalen