Ingrediënten
BENODIGDHEDEN
WATERMELOEN
¼ watermeloen zonder pit
40 ml bietensap
40 ml sojasaus
UI
6 kleine rode uien
2 el suiker
20 ml azijn
50 ml bietensap
AVOCADO
1 rijpe avocado
3 el room
Zout
SHISO
zonnebloemolie
15 grote paarse
shisobladeren
120 g tempurameel*
200 g bruiswater
AFWERKING
tuinkers
maldon zout
Bereiding
WATERMELOEN
1. Snij de schil los.
2. Doe de watermeloen met het bietensap en de soja in een vacumeerzak en vacumeer.
3. Bak hierna de watermeloen in de oven op 160 gr C gedurende 40 minuten.
4. Snij in reepjes
UI
5. Maak de uien schoon en maak de rokken los.
6. Afhankelijk van de grootte van de uien, snij de rokken wat kleiner.
7. Verhit suiker, azijn en bietensap.
8. Voeg de uienrokken toe.
9. Kook 5 minuten op een zacht vuur.
10. Laat afkoelen en vacumeer.
AVOCADO
11. Blender de avocado met de room tot een gladde crème.
12. Maak op smaak met zout
13. Doe in een spuitzakje.
SHISO TEMPURA
14. Gebruik de losse inductieplaat en stel deze in op 170 gr C.
15. Verwarm in een pannetje een laagje olie tot 160 gr C. (Gebruik de olie ook voor de arancini en de shisotempura in het derde gerecht.)
16. Maak een beslagje van het tempurameel en het bruiswater.
17. Haal de blaadjes door het beslag en frituur.
AFWERKING
18. Leg een shisoblad op een bordje
19. Doe er een paar plakjes watermeloen op
20. Beetje ui en wat dotjes avocadocrème.
21. Maak af met Maldon zout en tuinkers.
*Tempurameel is te vervangen door 20 g rijstmeel, 30 g bloem, 10 g maïzena, 3 g zout