Ingrediënten

BENODIGDHEDEN

WATERMELOEN

¼ watermeloen zonder pit
40 ml bietensap
40 ml sojasaus

UI

6 kleine rode uien
2 el suiker
20 ml azijn
50 ml bietensap

AVOCADO

1 rijpe avocado
3 el room
Zout

SHISO

zonnebloemolie
15 grote paarse
shisobladeren
120 g tempurameel*
200 g bruiswater

AFWERKING

tuinkers
maldon zout

Shiso sashimi met watermeloen

Bereiding

WATERMELOEN

1. Snij de schil los.
2. Doe de watermeloen met het bietensap en de soja in een vacumeerzak en vacumeer.
3. Bak hierna de watermeloen in de oven op 160 gr C gedurende 40 minuten.
4. Snij in reepjes

UI

5. Maak de uien schoon en maak de rokken los.
6. Afhankelijk van de grootte van de uien, snij de rokken wat kleiner.
7. Verhit suiker, azijn en bietensap.
8. Voeg de uienrokken toe.
9. Kook 5 minuten op een zacht vuur.
10. Laat afkoelen en vacumeer.

AVOCADO

11. Blender de avocado met de room tot een gladde crème.
12. Maak op smaak met zout
13. Doe in een spuitzakje.

SHISO TEMPURA

14. Gebruik de losse inductieplaat en stel deze in op 170 gr C.
15. Verwarm in een pannetje een laagje olie tot 160 gr C. (Gebruik de olie ook voor de arancini en de shisotempura in het derde gerecht.)
16. Maak een beslagje van het tempurameel en het bruiswater.
17. Haal de blaadjes door het beslag en frituur.

AFWERKING

18. Leg een shisoblad op een bordje
19. Doe er een paar plakjes watermeloen op
20. Beetje ui en wat dotjes avocadocrème.
21. Maak af met Maldon zout en tuinkers.
*Tempurameel is te vervangen door 20 g rijstmeel, 30 g bloem, 10 g maïzena, 3 g zout