Dreissigacker Rheinhessen Riesling Trocken 2010

Een nieuw imago voor de traditionele Rieslingdruif! De door Jochen Dreissigacker bewerkte wijngaarden liggen in en rond het dorpje Bechtheim, in Rheinhessen. Er wordt hier biologisch geteeld en de druivenmost rijpt na volledig natuurlijke gisting 4 maanden op het bezinksel. De smaaktonen combineren heel mooi met dit gerecht; het lichte zuurtje bij de appel, de ronde stijl bij vanille en krab.

Mirabelle du Chateau de la Jaubertie blanc 2011

Weer eens een Bergerac. Wederom biologisch geteelde wijngaarden met als druiven de Semillon en Sauvignon. De talentvolle oenoloog Hugh Ryman slaagt in zijn opzet hier een expressieve wijn in de stijl van een mooie witte Graves te maken. Rijping van 1 jaar op eiken fusten maakt de mariage met dit gerecht. Het fruit voor de coquilles en het hout voor de witte chocolade.

Reichsrat von Buhl Pfalz Spatburgunder Trocken

Geen menu zonder rode wijn. Koel deze wijn aan het begin van de avond opdat de serveer temperatuur rond de 15 graden is. De Duitse Bourgogne, elegant en complex. Net als dit gerecht; denk dus om de rooktoon van de zeetong. Niet voor niets is de Spatburgunder sterk in opkomst en is inmiddels 11% van de wijngaarden hiermee aangeplant.

Alvear Montilla-Morilles Pedro Ximenez Solera 1927

Alleen al de kleur: Mahonie. De PX 1927 is gemaakt van op matten door de zon ingedroogde druiven waaraan druivenalcohol wordt toegevoegd. De wijn rijpt gedurende 5 jaar in een Solera die in 1927 is gestart. Verschillende oogstjaren worden met elkaar vermengd. De Semifreddo en deze wijn: voor elkaar gemaakt..