Receptuur van: Menu januari 2012

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Deeg

    • 500 gram bloem
    • 3,3 dl water
    • zout
    • 1 el olie

    Vulling

    • 200 gram varkensgehakt
    • 100 gram roze garnalen
    • 1 el aardappelsmeel
    • sesamolie
    • bieslook
    • zout en peper

    Saus

    • 3 dl zwarte azijn
    • 1 citroen voor sap
    • 2 el
    • 10 cm verse gemberwortel

    Omschrijving

    Deeg

    De bloem met het zout in de Magimix doen, het water aan de kook brengen en bij de bloem gieten, draai er een deeg van en laat even rusten. Het deeg met de pastamachine uitrollen tot een dunne lap en steek er rondjes van 8 cm uit.

    Vulling

    Hak de garnalen fijn. Roer de garnalen, varkensgehakt, aardappelmeel en gesneden bieslook goed door elkaar . breng op smaak met sesamolie, zout en peper.

    Dumpling

    Verdeel de vulling over de deegvelletjes en vouw zodanig dicht dat de onderkant plat en de bovenkant plooivormig dicht is, in de vorm van een half maantje.
    Doe een dun laagje olie in een anti-aanbak pan. Leg de dumplings in de pan met de platte kant naar beneden. Giet er zoveel water in dat de dumplings half onder water staan. Breng op hoog vuur aan de kook. Laat het water helemaal verdampen en draai het vuur daarna laag en laat nog even bakken tot de onderkant van de dumpling krokant en goudbruin is. Pas op dat de dumplings niet verbranden.

    Vulling

    Rasp de gemberwortel en roer het door de zwarte azijn. Breng op smaak met citroensap en suiker.

    Eindbewerking en presentatie

    Leg twee dumplings op een bord en doe er een lepeltje saus bij. Dien samen op met de eend.

    We drinken erbij:

    Puglia Negroamaro 2010, Masseria Pietrosa

    Dumpling met gembersaus en de roodgebakken eend met kousenband vragen om een kruidige wijn, die een mooi zoet heeft.We vonden deze wijn afkomstig uit de hak van de laars in Italië, Puglië. De gebruikte druivensoort is 100 % Negroamaro, een druif die vrijwel uitsluitend in Zuid-Italië groeit. De druiven worden eind september met de hand geplukt en de vinificatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten. De wijn heeft een intens aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en thijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk.