Receptuur van: Menu januari 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    garnalen

    • 2 kg garnalen 16/20 = 3 p.p.
    • 3 tl zout
    • 3 tl kurkuma

    Kokoscurry

    • 40 verse kerrieblaadjes
    • 3 tl zwart mosterdzaad
    • 5 uien
    • 10 groene pepertjes
    • 8 teentjes knoflook
    • 3 tl kurkuma
    • 1 Liter kokosmelk

    Omschrijving

    Garnalen

    Pel de garnalen en wrijf ze in met een mengsel van zout en kurkuma. Laat minstens 1 uur marineren in de koeling.

    Kokoscurry

    Doe een laagje olie in een pan en bak 20 kerrieblaadjes knapperig. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de mosterdzaadjes in een pan met een beetje olie en doe de deksel erop. Laat ze op laag vuur springen maar let op dat ze niet verbranden en voeg dan de gesnipperde ui toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de gesneden knoflook en pepers toe en laat fruiten tot de knoflook glazig is. Voeg resterende kerrieblaadjes, kurkuma en zout toe. Laat even meebakken en voeg dan de kokosmelk toe en laat 15 minuten pruttelen.

    Eindbewerking en presentatie

    Leg de garnalen in de curry en laat in ongeveer 5 minuten tegen de kook aan garen. Verdeel de garnalen met wat saus over de borden en garneer met de krokante kerrieblaadjes. Dien samen op met een stuk naan.

    We drinken erbij:

    Gewürztraminer Verte 2009 A.C. Alsace Les Frères Blanck

    Rijke Elzasser gemaakt van 100% Gewurtztraminer, deze druif geeft naast rijk en rijp geel fruit een kruidig en aromatisch karakter. De klassieke combinatie met deze wijn is ganzenlever, maar ook bij rijke salades met mango is dit een ware traktatie. Serveertemperatuur: 8-10º.