Receptuur van: Menu oktober 2010

Aantal personen

 • 15 personen

Ingrediënten

  Popcorn

  • 50 gram popcornkorrels

  Kaaskoekje

  • 200 gram Rijpenaer

  Eindbewerking en presentatie

  • milde paprikapoeder

  Omschrijving

  Popcorn

  Pof de maïskorrels in een hete pan met een beetje olie. Doe de deksel erop en wacht tot alle korrels gepoft zijn. Doe ze direct uit de pan, anders verbranden ze.

  Kaaskoekje

  Rasp de Rijpenaer en verdeel het in 45 porties op een silpad. Laat de kaas smelten tot een heel dun “kaaskoekje” in een oven van 200°. Blijf erbij staan, want dit gaat snel. Laat de koekjes afkoelen.

  Eindbewerking en presentatie

  Leg vijf stukjes popcorn bij elkaar op een silpad. Leg hierop een kaaskoekje. Laat de kaas over de popcorn smelten in een oven van 200°. Dit is secondewerk, dus blijf erbij staan. Strooi er een beetje paprikapoeder over en serveer direct 3 stuks op een schoteltje.

  We drinken erbij:

  Albet i Noya Xarello DO Penedes 2009

  De meeste xarello druiven worden gebruikt voor de productie van cava, de Spaanse tegenhanger van Franse crémants en champagnes. De innovatieve wijnproducent Albet i Noya maakt daarentegen een gewilde en originele “stille” witte wijn.Deze bodega koos enkele jaren geleden voor een biologische werkwijze. Met name om het gebruik van sulfiet sterk te beperken en bacterievorming te voorkomen gaat alle aandacht uit naar een zo schoon en hygiënisch mogelijke kelder. Naast het verbouwen van een perfecte kwaliteit druif de belangrijkste voorwaarde om loepzuivere wijnen te maken. Het resultaat is er naar: originaliteit, frisheid en zuiverheid!