Receptuur van: Menu januari 2014

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Tiramisu

    • 5 Blaadjes gelatine
    • 225 gram
    • 12 eierdooiers
    • 750 gram mascarpone
    • 3/4 Liter slagroom
    • 40 lange vingers
    • sterke koffie

    Spumone di Mandarinelle

    • 3/4 Liter slagroom
    • 1 el
    • 1 vanillestokje
    • mandarijnlikeur

    Eindbewerking en presentatie

    • 15 Blaadjes munt

    Omschrijving

    Tiramisu

    1. Week de gelatine.
    2. Klop suiker en dooiers stijf (au bain-marie).
    3. Voeg de geweekte gelatine toe. Roer goed door.
    4. Voeg de mascarpone toe. Roer goed door.
    5. Sla de slagroom stijf en spatel die erdoor.

    Bereiding

    1. Drenk de lange vingers door koffie/cognac en beleg de bodem van een rond (spring-) cakeblik (de suikerlaag naar beneden). Vul op met het ei/kaas mengsel.
    2. Dek af met de vingers (de suikerlaag naar boven) en sprenkel koffie/cognac erover.
    3. Bestuif met cacao/poedersuiker.
    4. Laat opstijven in koelkast/diepvries.

    Spumone di Mandarinelle

    1. Sla de slagroom met de suiker zéér stijf, maar niet tot boter.
    2. Schraap het merg uit het vanillestokje.
    3. Spatel mandarijnlikeur en vanillemerg voorzichtig door de slagroom.

    Eindbewerking en presentatie

    Snijd de tiramisu in punten en verdeel ze over de borden. Leg aan weerszijden een bolletje spumone. Garneer met een blaadje munt.

    We drinken erbij:

    Di Lenardo Vineyards Venezia Giulia – Pass the Cookies! Verduzzo unoaked 2012

    Wine Enthousiast 90 punten! De jonge, enthousiaste Massimo di Lenardo maakt op het kleine familie wijngoed in Noord-Italië zeer aantrekkelijke wijnen. De hoge kwaliteit wordt jaarlijks bevestigd door de belangrijkste Italiaanse wijngidsen zoals de Gambero Rosso, Veronelli en Luca Maroni. Di Lenardo wijnen zijn uiterst zuiver van geur en smaak en bevestigen de hoge reputatie van Friuli als bijzondere Italiaanse wijnregio. De Pass the Cookies is een zoete wijn die gemaakt wordt van laat geoogste en gedeeltelijk ingedroogde Verduzzo druiven. Koel geschonken het best van smaak.