Receptuur van: Menu januari 2014

Aantal personen

 • 15 personen

Ingrediënten

  Il Pesce (de vis)

  • 30 sardines
  • citroenolie
  • aubergine van de antipasta
  • 1 bos dragon

  La insalato di campo (de salade)

  • 1 bos waterkers
  • olijfolie
  • balsamico
  • 1 eierdooier

  Omschrijving

  Il pesce (de vis)

  Maak de sardines schoon: Ontdoe ze van schubben. Snij de buik open en haal de ingewanden eruit. Ga met een hand met de duim tegen de wijsvinger vanaf de kop achter de graat langs. Tot aan de staart. Graat eruit en klaar is Kees. Leg de visjes met de huidkant naast elkaar op een (blauwe) snijplank. Nog een kleine controle op eventuele graatjes en vervolgens bestrijken met citroenolie.

  Maak het overgebleven auberginemengsel van de antipasta af met fijn gesneden dragon.
Lepel een kleine hoeveelheid op de filets. Maak er een rolletje van en leg deze in een vuurvaste schotel die ingesmeerd is met olijfolie. De oven voorverwarmen op 160o en zet de schotel er 4 minuten in. Blijf er maar bij staan want het is zo gebeurd.

  La insalato di campo (de salade)

  1. Maak een dressing van olijfolie, balsamico azijn, zout en peper.
  2. Sla met een garde het eigeel erdoor.
  3. Spatel, in een grote kom, toefjes waterkers voorzichtig door de dressing.

  Eindbewerking en presentatie

  Visjes op het bord versieren met wat munt en wat citroenolie. Leg een toefje sla bij de vis.

  We drinken erbij:

  Borgo di Colloredo Gironia Biferno bianco 2012

  Deze wijn komt uit Molise, de op één na kleinste regio van Italië. Het ligt tussen Apulië en Abruzzen in, twee van oudsher grote wijnregio´s. Wellicht is deze ligging de reden waarom de wijnbouw in Molise nog in de kinderschoenen staat. Desondanks bouwden de twee broers Enrico en Pasquale di Giulio er hun prachtige Borgo di Colloredo op. Ze zouden volledig kansloos geweest zijn met de productie van goedkope slobberwijn, dus vanaf het begin is het vizier op kwaliteit en originaliteit gericht.

  Volle droge witte wijn van de drie autochtone druivenrassen trebbiano, bombino en malvasia. Wijnmakers hebben nog al eens de neiging om hun mooiste witte wijn op eikenhout te laten rijpen. De broers di Giulio geloven echter in de pure expressie van de witte druiven, oogsten met een laag rendement en maken de wijn uitsluitend op roestvrijstalen tanks. Hierdoor proeft u een wijn met de meest zuivere expressie van de druivenrassen. Fraaie, intens geurende droge witte wijn met een krachtig, zuiver aroma van rijp geel fruit, perzik en wat toast. De ronde, zachte smaak blijft lang nahangen en is zeer evenwichtig.