Receptuur van: Menu januari 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Komkommer

    • 3 komkommers
    • 3 tl zout

    Yoghurt

    • 3 dl yoghurt
    • 1 tl komijnzaadjes
    • 1 rode ui
    • 3 el muntblaadjes
    • zout

    Omschrijving

    Komkommer

    Schil de komkommers en haal de zaden eruit met een lepel. Rasp de komkommer en roer er zout door en leg in een zeef. Laat 1 uur uitlekken.

    Yoghurt

    Rooster de komijnzaadjes kort en vijzel ze grof. Snij de ui in kleine brunoise. Roer de yoghurt los met de gesnipperde rode ui en komijn. Roer de komkommer door de yoghurt. Breng eventueel op smaak met zout.

    Eindbewerking en presentatie

    Verdeel het komkommermengsel over kleine
    soufflébakjes. Garneer met muntblaadjes en dien samen op met de uienkoekjes en yoghurtdrank.

    We drinken erbij:

    Rueda Verdejo 2009 D.O. Rueda Hermanos Lurton

    De inheemse verdejo druif profiteert van de koele nachten in de hooggelegen wijngaarden. Impressies van buxus, kruisbessen en grapefruit. Levendig en zeer fris in de smaak, lange finale met een bittertje. Het Rueda gebied, gelegen in de provincie Castilië-León in noordwest Spanje, wordt ook wel ‘het Loire gebied van Spanje’ genoemd. De karakteristieke druivensoorten die daar verbouwd worden zijn: de verdejo-, de viura- en de sauvignon blanc-druif.